Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Magna postaje sve poželjniji poslodavac u Aleksincu

rss

14.12.2022. Redakcija Aleksinac net

Sa 158.000 zadovoljnih zaposlenih, u 27 zemalja širom sveta, u 2022. godini, kanadska kompanija Magna potvrdila je liderstvo u automobilskoj industriji u Srbiji, Evropi ali i šire.

Magna postaje sve poželjniji poslodavac u Aleksincu

Kompanija Magna u Srbiji se bavi šivenjem navlaka za autosedišta, a glavni kupac ogranka u Aleksincu je Škoda. 

Razgovarali smo sa zaposlenima koji već sada ponosno mogu da kažu da su učestvovali u rastu i razvoju kompanije i već ulaze u treću godinu poslovanja.
 
Od 2020. kada je otvorena do danas, zapošljava preko 1000 ljudi iz Aleksinca i okoline. U poslednje dve godine malo se pisalo o ovoj kompaniji, uglavnom su to bili negativni komentari nezadovoljnih radnika. 

Međutim sada, zaposleni imaju samo reči hvale o poboljšanjima koja su se desila od septembra pa do danas. 

Ovo je mala sredina, svi se znamo, tako da nije retkost što smo saznali da je zarada povećana u oktobru svim zaposlenima koji su vezani za proizvodnju, ali su povećani i dodaci na zaradu tzv. bonusi, koji dostižu i do 13.000 dinara na mesečnom nivou. Kada smo pitali kolika im je poslednja plata bila prošlog meseca rekli su nam da je između 50.000 i 60.000 hiljada dinara.

Malo ko zna da ukoliko imaju radnu subotU svi zaposleni imaju besplatne obroke u kompaniji, u kantini koja, kako kažu, podseća na najmoderniji restoran, a i neretko je mesto gde se zaposleni opuštaju i slikaju za vreme pauze. 

Ovih dana po gradu su se mogli čuti komentari o tome da je ova kompanija jedina u našoj zemlji, obradovala svoje zaposlene video prenosom utakmice svetskog prvenstva na kojima je nastupala reprezentacija Srbije, kao i to da su prenošene uživo preko video bimova raspoređenim tako da je svaki deo proizvodnje mogao bez problema da prati. Sa zastavom u rukama su navijali za naše „Orlove“. Na društvenoj mreži Linkendin, objava je naišla na veliko oduševljenje i podršku javnosti, te je podeljena nekoliko desetina puta.

Pored toga, rekli su nam da je niz događaja obeležio ovaj period, pa nam se jedna zaposlena u ovoj kompaniji pohvalila da su im na mesečnom sastanku najavili samo lepe događaje u poslednjem mesecu ove godine.

Jedna od njih je besplatna novogodišnja proslava u restoranu za sve zaposlene, koja uključuje besplatan meni, prevoz do restorana i nazad. 

Takođe, prema njenim rečima, najavljeno je dodatno povećanje zarade u decembru. Ovo povećanje je, kako im je objašnjeno, planirano za januar 2023. godine, međutim menadžment kompanije je jednoglasno odlučio da je prioritet nagraditi zaposlene za sav rad i trud u poslednjim mesecima. 

Sve bolji odnos poslodavca prema zaposlenima, pozitivno radno okruženje, sigurnost zadržavanja posla, visina plata, te visok kvalitet proizvoda i usluga, faktori su koje su ovi zaposleni prepoznali da Magna poseduje i neguje i postaje sve poželjniji poslodavac u našoj opštini. 

Iz ove kompanije su nam kratko rekli da su dugogodišnji kontinuirani rad na unapređenju procesa i procedura, partnerski odnosi sa dobavljačima i kupcima, doprineli dobrom poslovanju, a da su najznačajniji ispit u proteklim mesecima položili svi zaposleni u kompaniji Magna Seating d.o.o u Aleksincu, jer sav uspeh pripisuju prvenstveno njima. 
 


# automobil Magna Svetsko prvenstvo
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima