Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одобрено уступање земљишта компанији Магна Сеатинг у Алексинцу

rss

23.12.2020. Екапија

Комисија за контролу државне помоћи одобрила је Општини Алексинац да као подршку инвестицији канадске компаније Магна Сеатинг уступи без накнаде 3,1 хектар грађевинског земљишта, објављено је у документу на сајту Комисије. Према процени Пореске управе вредност земљишта је 31,2 милиона динара.

Фото: архива

Реч је о земљишту у радној зони Кукиш, на коме инвеститор планира да изгради нови зграду и индустријски објекат површине око 8.00 м2 у коме ће производити пресвлаке за седишта. У новом погону је предиђено запошљавање 700 радника у наредних пет година. У документу се додаје да ће исплата бруто зарада за 700 радника укупно износити 13,2 милиона ЕУР.

Алексиначки одборници крајем октобра донели су одлуку о закључењу уговора о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини непосредном погодбом, без обавезе плаћања накнаде.

Магна је почетком јуна покренула производњу у изнајмљеној хали у Алексинцу, а тада је најављано да друга фаза инвестиције подразумева градњу нове, веће хале у коју ће бити пресељена цела производња и где ће бити запослено око 1.000 људи.

Подсетимо, канадска компанија Магна сеатинг производи пресвлаке за ауто-седишта за познате светске марке аутомобила и послује у 18 европских земаља. У Србији послују већ шест година, а погон имају и у Оџацима.

Извор


# аутомобил Магна
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима