Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Eksploatacija uglja iz Aleksinačkih rudnika za sada na nivou glasina i spekulacija

rss

11.06.2014. Radio Aleksinac

Prema informacijama do kojih je naša redakcija došla, za sada se ne zna da li će u okolini Aleksinca ponovo početi iskop uglja.

Eksploatacija uglja iz Aleksinačkih rudnika za sada na nivou glasina i spekulacija

Direktor „Aleksinčkog rudnika“ Boško Furtula u izjavi za radio Aleksinac kaže da su u toku istraživanja potencijalnih nalazišta u Srbiji i da se očekuju rezultati stručne ekipe, nakon čega će biti doneta odluka o eventualnom iskopu. Samim tim, informacija koja kruži gradom o početku iskopa uglja kod nas, trenutno je u domenu glasina, poručuje on.

- Stručne ekipe trenutno rade na mogućnostima ponovne eksploatacije uglja u Aleksincu i sada čekamo izveštaj te stručne grupe, pa ćemo sve sagledati. Upravo zato ja u ovom momentu ne mogu da vam kažem ništa više.

Furtula je dodao da će nadležni u rudniku „Resavica“, u čijem se sklopu nalazi basen „Aleksinački rudinci“, nakon završetka stručne procene obavestiti aleksinačku javnost kakvi su potencijali ovdašnjeg kopa, kao i da li će, shodno zahtevima tržišta i potrebama Republike Srbije, biti nastavljena eksploatacija uglja.

 

Komentara: 3


# Aleksinački Rudnik Borivoje Furtula rudnik Radio Aleksinac
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-0)

  rudar 12.06.2014.
  To paljevinu je pustio Zlatko Petrović , odbornik DSS-a , kao to je njegova ideja za koju se zainteresovala Republike On ide 1,jula u penziju , a od svoje rudarske plate i i dugogodišnjeg direktovanja i članstva u DSS-u je kupio kuću u Beogradu i vrlo brzo pali za Beograd . Gde li će Furtula , kad završi karijeru. Možda u vikendicu na Bovanskom jezeru

 • (+6) (-0)

  radnik 12.06.2014.
  Boško je upropastio livnicu na rudniku posao veka kupio starudiju od mašina kod Ace. Livnica neradi a će otvara rudnik idi begaj

 • (+6) (-0)

  meda 13.06.2014.
  Radio sam sa tim likovima nažalost sve je to istina i mnogo mnogo gore ali odoh ja u penziju


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima