Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Експлоатација угља из Алексиначких рудника за сада на нивоу гласина и спекулација

rss

11.06.2014. Радио Алексинац

Према информацијама до којих је наша редакција дошла, за сада се не зна да ли ће у околини Алексинца поново почети ископ угља.

Експлоатација угља из Алексиначких рудника за сада на нивоу гласина и спекулација

Директор „Алексинчког рудника“ Бошко Фуртула у изјави за радио Алексинац каже да су у току истраживања потенцијалних налазишта у Србији и да се очекују резултати стручне екипе, након чега ће бити донета одлука о евентуалном ископу. Самим тим, информација која кружи градом о почетку ископа угља код нас, тренутно је у домену гласина, поручује он.

- Стручне екипе тренутно раде на могућностима поновне експлоатације угља у Алексинцу и сада чекамо извештај те стручне групе, па ћемо све сагледати. Управо зато ја у овом моменту не могу да вам кажем ништа више.

Фуртула је додао да ће надлежни у руднику „Ресавица“, у чијем се склопу налази басен „Алексиначки рудинци“, након завршетка стручне процене обавестити алексиначку јавност какви су потенцијали овдашњег копа, као и да ли ће, сходно захтевима тржишта и потребама Републике Србије, бити настављена експлоатација угља.

 

Коментара: 3


# Алексиначки Рудник Боривоје Фуртула рудник Радио Алексинац
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-0)

  rudar 12.06.2014.
  To paljevinu je pustio Zlatko Petrović , odbornik DSS-a , kao to je njegova ideja za koju se zainteresovala Republike On ide 1,jula u penziju , a od svoje rudarske plate i i dugogodišnjeg direktovanja i članstva u DSS-u je kupio kuću u Beogradu i vrlo brzo pali za Beograd . Gde li će Furtula , kad završi karijeru. Možda u vikendicu na Bovanskom jezeru

 • (+6) (-0)

  radnik 12.06.2014.
  Boško je upropastio livnicu na rudniku posao veka kupio starudiju od mašina kod Ace. Livnica neradi a će otvara rudnik idi begaj

 • (+6) (-0)

  meda 13.06.2014.
  Radio sam sa tim likovima nažalost sve je to istina i mnogo mnogo gore ali odoh ja u penziju


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима