Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ekonomija

Poslovne informacije i obaveštenja<<<12345678>>>Ukupno: 452  Displaying: 21 - 30

Plate u svim mestima na jugu Srbije ispod republičkog proseka

Južne vesti 30.04.2021.

Jug Srbije još zaostaje za republičkim prosekom plata, koji je, prema podacima Repibličkog zavoda za statistiku, u februaru iznosio 62.280 dinara. Taj iznos nijedan grad i opština juga nije uspeo da preskoči, a od njih je najbliži februarskom proseku plata u republici bio Niš sa 59.664 dinara, dok za prosečnom platom skoro 20.000 dinara zaostaju Vranjska Banja, Bojnik i Svrljig.

Opširnije

Komentara: 1

Almina kupila "pivaru"

Aleksinac.net 06.03.2021.

Konačno lepe vesti stižu iz nekadašnje Aleksinačke pivare. Naime, jedan deo poseda je konačno dobio novog vlasnika, a to je preduzeće Almina doo iz Aleksinca.

Opširnije

Komentara: 1

Izvučeni srećni dobitnici vrednih robnih nagrada u Supermarketima AS

05.01.2021.

Supermarketi AS su baš rešili da obraduju svoje sugrađane u jeku novogodišnjih praznika. Naime, nakon jednomesečnog prikupljana kupona u svim maloprodajnim objektima, juče su izvučeni srećni dobitnici vrednih robnih nagrada.

Opširnije

Komentara: 0

Biznismeni sa severa Kosova, nakon neobične privatizacije, postali vlasnici Betonjerke

Insajder 03.01.2021.

Biznismeni sa severa Kosova Zvonko i Žarko Veselinović i Milan Radoičić, zajedno sa poslovnim partnerima, nakon neobične privatizacije, postali su vlasnici tri preduzeća izdvojena iz EPS-a još 2003. godine, a od kojih EPS kupuje betonske stubove za dalekovode. U pitanju su Elektroizgradnja Bajina Bašta, Betonjerka Sombor i Betonjerka Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Radnici u "sivoj" zoni nevidljive žrtve pandemije

02.01.2021.

Pandemija virusa korona potpuno je promenila privredu i način rada, a mnoge firme i preduzetnici u Srbiji opstali su zbog subvencija kojima su se obavezali da će raditi i neće davati otkaze do januara. Zato će se tek u novoj godini znati prave posledice krize i koliko ljudi ostaje bez posla.

Opširnije

Komentara: 0

Odobreno ustupanje zemljišta kompaniji Magna Seating u Aleksincu

Ekapija 23.12.2020.

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je Opštini Aleksinac da kao podršku investiciji kanadske kompanije Magna Seating ustupi bez naknade 3,1 hektar građevinskog zemljišta, objavljeno je u dokumentu na sajtu Komisije. Prema proceni Poreske uprave vrednost zemljišta je 31,2 miliona dinara.

Opširnije

Komentara: 1

Budžet Aleksinca za 2021. godinu 1,3 milijarde

Južne vesti 19.12.2020.

Aleksinački odbornici usvojili su bužet te opštine za narednu godinu, koji je od ovogodišnjeg manji za oko 100 miliona.

Opširnije

Komentara: 1

Možda se na drugim mestima teško prodaju stanovi, ali ne i u Aleksincu

Prva.rs 25.11.2020.

Fali stotinak stanova u Aleksincu koji bi mogli da se prodaju u kratkom vremenskom periodu. Možete da dođete sa kešom, ali nećete uspeti da kupite stan, priča za „Eksploziv“ Saša Janjić, profesionalni upravnik koji dobro poznaje situaciju u gradu.

Opširnije

Komentara: 2

Kanadska kompanija Magna gradiće fabriku u Aleksincu

Ekapija 27.10.2020.

Kanadska kompanija Magna Seating gradiće u Aleksincu fabriku za izradu komponenti za sedišta za automobile. Aleksinački odbornici doneli su odluku o zaključenju ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, bez obaveze plaćanja naknade, navodi se na opštinskom sajtu.

Opširnije

Komentara: 4

Kompanija DIS donirala 10 sadnica

Opština Aleksinac 01.10.2020.

Zbog radova na otvaranju maloprodajnog objekta u Aleksincu i potrebe za uklanjanjem dela stabala u ulici Dušana Trivunca, DIS trgovina je kao znak dobre volje donirala je 10 sadnica OŠ "Vuk Karadžić" u Prćilovici, OŠ "Vožd Karađorđe" u Aleksincu i Opštini Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 5

<<<12345678>>>Ukupno: 452  Displaying: 21 - 30

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima