Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na konkurs Kabineta ministra zaduženog za unapređenje razvoja Aleksinac dobio sredstva za dva projekta

rss

12.05.2021. Južne vesti

Na konkurs Kabineta ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština "Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu", javilo se 44 lokalnih samouprava čiji je stepen razvijenosti ispod 60%, a među njima je i opština Aleksinac.

Foto: arhiva

Lokalne samouprave dobile su novac za izradu projektne dokumentacije, kao i deo novca za realizaciju već osmišljenih projekata.

Program je osmišljen kako bi se omogućio brži razvoj nerazvijenih opština, a samim tim i ubrzao ekonomski rast Srbije. Sredstva su usmerena za realizaciju projekata u okviru "Programa 1" koji se odnosi na izradu projektno-tehničke dokumentacije i "Programa 2" koji podrazumeva unapređenje infrastrukturnih kapaciteta. Za "Program 1" odobrena su sredstva u iznosu od blizu 70 miliona dok su za "Program 2" odobrena sredstva u iznosu od skoro 250 miliona dinara, odnosno ukupna cifra od skoro 320 miliona dinara - saopštavaju iz Ministarstva.

Aleksinac je dobio sredstva za dva projekta:

  • Izrada plana detaljne regulacije radne zone Žitkovac - 2,5 miliona
  • Sanacija stolarije u zgradi opštinske uprave / Učešće kabineta - 7 miliona

Ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev rekao je očekuje da lokalne samouprave krenu u rešavanje problema, za šta im je novac i dodeljen.

Veliki je uspeh što su učestvovale sve opštine iz 4. kategorije, odnosno 44 lokalnih samouprava, što je zaista retkost. Sada će jedinice lokalne samouprave biti u mogućnosti da se posvete rešavanju problema koji su navedeni kao najznačajniji, a samim tim i da se polako, ali konkretno, krene sa unapređenjem stanja u nerazvijenim opštinama. Želim da se zahvalim svim opštinama što su pokazale želju da zajedno utičemo na što brži i bolji oporavak nerazvijenih delova naše zemlje - rekao je Tončev.

Komentara: 0


# Aleksinac opština Žitkovac ministarstvo
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima