Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dinkić: Dotacija novih radnih mesta iz NIP-a

rss

02.04.2008. TANJUG

Dinkić: Dotacija novih radnih mesta iz NIP-a
Ministar ekonomije i reginoalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je u Aleksincu, obilazeći pogon nemačke firme "Gramer", da će u tom preduzeću svako novo radno mesto biti dotirano iz Nacionalnog investicionog plana.

"Odlučili smo da dotiramo sa po 2.000 evra svako novootvoreno radno mesto, čime želimo da ohrabrimo strane investitore da ulažu u Srbiju", rekao je Dinkić.

Otvaranje pogona renomirane fabrike "Gramer", koja proizvodi sedišta za automobilsku industriju, primer je kako jedna relativno nerazvijena opština kao što je Aleksinac može da se razvije, kazao je ministar ekonomije.

Aleksinački primer pokazuje kako jednim potezom "mogu da se ubiju dve muve", da se smanji nezaposlenost i da se celokupna proizvodnja izvozi, rekao je Dinkić.

Aleksinački pogon "Gramera", zapošljava 110 radnika, a planira da primi još 500, rekao je direktor tog preduzeća Saša Mladenović.

"Gramer", koji u svetu ima 29 fabrika, u aleksinački pogon u rekonstrukciju stare i izgradnju nove hale koja je u toku, uložio je do sada između 14 i 15 miliona evra.

Investicije i dinar za evropsku Srbiju

Lider G17 plus Mlađan Dinkić obratio se građanima Aleksinca i poručio im da ukoliko glasaju za one koji kažu da ima vremena za ulazak u Evropsku uniju ne treba da se žale što nema dovoljno posla.

"Ako glasate kao na prošlim izborima najviše za (Tomislava) Nikolića pitajte ga u koliki stan se uselio u vreme dok je Aleksinac bio bombardovan 1999. godine", rekao je Dinkić. "On to neće da kaže", naveo je Dinkić i poručio da "odmah moramo da pokažemo narodu sve što imamo".

"Kako hoćete glasajte na narednim izbroima, kako glasate tako će vam biti. Ako podržite evropsku Srbiju, ja vam obećavam nove investicije stabilan dinar i obrnuto, ako glasate za druge ne čudite se devalvaciji dinara u skoroj burućnosti", kazao je lider G17 plus.

"Ja hoću da pomognem Kosovu koje nam je oduzeto kršenjem međunarodnih propisa i to je nperavda. Ali hoću da pomognem što ću obezbediti nova radna mesta i nove fabrike za Srbe na Kosovu", rekao je Dinkić. On je poručio da "onaj ko hoće da se bori za Kosovo treba da ide tamo i onaj ko hoće da se bori oružjem to treba da čini sam, a ne da potura druge. Oni koji su vodili takvu politiku nisu isplatitli ni dnevnice onima koji su 1999 bili na Kosovu".

Na predstojeće lokalne izbore, G17 plus u Alkesincu izlazi sa Srpskim pokretom obnove,a na listi je 80 odsto kandidata iz G17plus, a 20 iz SPO.

U svojstvu ministra za ekonomiju i regionalni razvoj, Dinkić je posetio aleksinačku Osnovnu školu "Vožd Karađorđe" gde je, u okviru programa Vlade Srbije "Oprema za sve", uručio đacima rekvizite i sportsku opremu.


Komentara: 1


# opština nezaposlenost Saša Mladenović Mlađan Dinkić automobil
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Milan 04.04.2008.
    Eh, da ova drzava ima vise Dinkica, gde bi nam bio kraj.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima