Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Za nezaposlene samo 0,23% budžeta opštine

rss

20.02.2014. D. Ostojić, foto:Radio Aleksinac

Na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta jedna od tema koja je izazvala najveću pažnju jeste pitanje rešavanja problema nezaposlenih.

Za nezaposlene samo 0,23% budžeta opštine

Lokalna vlast planira da reši taj problem kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje. Za finansiranje problema nezaposlenih predviđeno je 3 miliona dinara i to za program javnih radova i Prve šanse. Ovakav predlog lokalne vlasti naišao je na oštre kritike opozicije. Među najaktivnijima je bio odbornik Demokratske stranke, Goran Petković:

"U Aleksincu je 57% nezaposlenih, smatram da je tri miliona dinara jako malo za rešavanje pitanja nezaposlenosti.Ako se zna da je budžet opštine 1,3 milijarde dinara, za nezaposlene je izdvojeno samo 0,23% budžeta. Zar je moguće da za Plato kod Doma kulture mogli da bude izdvojeno 300.000 evra, a za nezaposlene 30.000 evra. Opština je 4 puta više para dala za kupovinu novih automobila, preko 120.000 evra, a za javne radove i Prvu šansu samo 3.000.000 dinara."

Za komentar smo pozvali trojicu odbornika lokalne vlasti. Iako su se u potpunisti složili sa argumentima Gorana Petkovića, mnogi odbornici nisu želeli da javno komentarišu ovu temu. Samo su kratko poručili:

"Ostojiću, jeste malo para i mi to znamo, ali moramo da glasamo. Molim te ne navodi naša imena."


# Goran Petković budžet opština plato nezaposlenost Dušan Ostojić automobil
@zubarcina @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima