Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Динкић: Дотација нових радних места из НИП-а

rss

02.04.2008. ТАНЈУГ

Динкић: Дотација нових радних места из НИП-а
Министар економије и региноалног развоја Млађан Динкић изјавио је у Алексинцу, обилазећи погон немачке фирме "Грамер", да ће у том предузећу свако ново радно место бити дотирано из Националног инвестиционог плана.

"Одлучили смо да дотирамо са по 2.000 евра свако новоотворено радно место, чиме желимо да охрабримо стране инвеститоре да улажу у Србију", рекао је Динкић.

Отварање погона реномиране фабрике "Грамер", која производи седишта за аутомобилску индустрију, пример је како једна релативно неразвијена општина као што је Алексинац може да се развије, казао је министар економије.

Алексиначки пример показује како једним потезом "могу да се убију две муве", да се смањи незапосленост и да се целокупна производња извози, рекао је Динкић.

Алексиначки погон "Грамера", запошљава 110 радника, а планира да прими још 500, рекао је директор тог предузећа Саша Младеновић.

"Грамер", који у свету има 29 фабрика, у алексиначки погон у реконструкцију старе и изградњу нове хале која је у току, уложио је до сада између 14 и 15 милиона евра.

Инвестиције и динар за европску Србију

Лидер Г17 плус Млађан Динкић обратио се грађанима Алексинца и поручио им да уколико гласају за оне који кажу да има времена за улазак у Европску унију не треба да се жале што нема довољно посла.

"Ако гласате као на прошлим изборима највише за (Томислава) Николића питајте га у колики стан се уселио у време док је Алексинац био бомбардован 1999. године", рекао је Динкић. "Он то неће да каже", навео је Динкић и поручио да "одмах морамо да покажемо народу све што имамо".

"Како хоћете гласајте на наредним изброима, како гласате тако ће вам бити. Ако подржите европску Србију, ја вам обећавам нове инвестиције стабилан динар и обрнуто, ако гласате за друге не чудите се девалвацији динара у скорој бурућности", казао је лидер Г17 плус.

"Ја хоћу да помогнем Косову које нам је одузето кршењем међународних прописа и то је нперавда. Али хоћу да помогнем што ћу обезбедити нова радна места и нове фабрике за Србе на Косову", рекао је Динкић. Он је поручио да "онај ко хоће да се бори за Косово треба да иде тамо и онај ко хоће да се бори оружјем то треба да чини сам, а не да потура друге. Они који су водили такву политику нису исплатитли ни дневнице онима који су 1999 били на Косову".

На предстојеће локалне изборе, Г17 плус у Алкесинцу излази са Српским покретом обнове,а на листи је 80 одсто кандидата из Г17плус, а 20 из СПО.

У својству министра за економију и регионални развој, Динкић је посетио алексиначку Основну школу "Вожд Карађорђе" где је, у оквиру програма Владе Србије "Опрема за све", уручио ђацима реквизите и спортску опрему.# општина незапосленост Саша Младеновић Млађан Динкић аутомобил
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима