Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kulturno-istorijski spomenici najinteresantniji deo turističke ponude Aleksinca

rss

11.02.2015. Radio Aleksinac

Po podacima Organizacije za turizam i sport opštine Aleksinac, turisti koji posećuju naš grad najviše interesovanja pokazuju za obilazak istorijskih spomenika, crkava i manastira, takozvani verski turizam.

Kulturno-istorijski spomenici najinteresantniji deo turističke ponude Aleksinca

Najpopularnija odredišta su, napominje direktorka OTIS-a Milena Maksimović, manastir Sveti Stefan u Lipovcu, crkva Svete trojice u Gornjem Adrovcu, u narodu poznata kao Ruska crkva i crkva Svetog Arhangela i Mihajla u Deligradu. Obično su to đačke ekskurzije i penzionerska putovanja koja se realizuju u okviru posete Nišu.

- Uglavnom nam dolaze ekskurzije, organizovane grupe penzionera, vernici i drugi ljubitelji putovanja. Imamo ugovore sa nekoliko turističkih agencija iz Niša, tako da su oni uglavnom nosioci tih aktivnosti, pošto mi kao neprofitna organizacije ne pravimo aranžmane. Oni u okviru svojih aranžmana grupe koje dolaze u Niš dovedu ili do Adrovca, ili do Lipovca, čak i do Deligrada.

Pored ovih destinacija, poznatih po značajnim bitkama u srpsko-turskim ratovima, u dogovoru sa posetiocima, turistički radnici Aleksinca mogu organizovati i posete manastiru Sveti Roman, kao i manastiru Presvete bogorodice, koji se nalazi na teritoriji kruševačke opštine. Interesovanje za lokalne kulturno-istorijske spomenike pokazuju i stranci koji se, na proputovanju kroz našu zemlju, zadese u Aleksincu.


# OTIS turizam Milena Maksimović istorija Sveti Stefan Sveti Roman Deligrad crkva Svete Trojice
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima