Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Културно-историјски споменици најинтересантнији део туристичке понуде Алексинца

rss

11.02.2015. Радио Алексинац

По подацима Организације за туризам и спорт општине Алексинац, туристи који посећују наш град највише интересовања показују за обилазак историјских споменика, цркава и манастира, такозвани верски туризам.

Културно-историјски споменици најинтересантнији део туристичке понуде Алексинца

Најпопуларнија одредишта су, напомиње директорка ОТИС-а Милена Максимовић, манастир Свети Стефан у Липовцу, црква Свете тројице у Горњем Адровцу, у народу позната као Руска црква и црква Светог Архангела и Михајла у Делиграду. Обично су то ђачке екскурзије и пензионерска путовања која се реализују у оквиру посете Нишу.

- Углавном нам долазе екскурзије, организоване групе пензионера, верници и други љубитељи путовања. Имамо уговоре са неколико туристичких агенција из Ниша, тако да су они углавном носиоци тих активности, пошто ми као непрофитна организације не правимо аранжмане. Они у оквиру својих аранжмана групе које долазе у Ниш доведу или до Адровца, или до Липовца, чак и до Делиграда.

Поред ових дестинација, познатих по значајним биткама у српско-турским ратовима, у договору са посетиоцима, туристички радници Алексинца могу организовати и посете манастиру Свети Роман, као и манастиру Пресвете богородице, који се налази на територији крушевачке општине. Интересовање за локалне културно-историјске споменике показују и странци који се, на пропутовању кроз нашу земљу, задесе у Алексинцу.


# ОТИС туризам Милена Максимовић историја Свети Стефан Свети Роман Делиград црква Свете Тројице
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима