Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dan Rudara 2012

rss

06.08.2012. Izvor: Radio Aleksinac

Na dan rudara vladika niški Jovan osveštaće temelj crkve Svetog Prokopija

Dan Rudara 2012

Iako je prestala eksploatacija uglja, meštani naselja Aleksinački Rudnik i dalje 6. avgust doživljavaju kao svoj dan.

Kao i do sada, Dan rudara će na Aleksinačkom Rudniku biti obeležen svečano, a ove godine će se po prvi put održati takmičenje ansambala starogradske muzike.

Kako ističe član organizacionog odbora Boban Stošić, njihov cilj je da ovakav jedan festival zaživi i postane tradicija. On je izrazio nadu da će se broj učesnika iz godine u godinu povećavati, ali je dodao da su broj kandidata ove godine uslovile i finansije koje su imali na raspolaganju. Do sada je prijavljeno pet orkestara – po jedan iz Knjaževca i Sokobanje i tri iz Aleksinca. Gost večeri biće i Novica Negovanović.

Manifestacija će biti održana na letnjoj pozornici u parku na Aleksinačkom rudniku od 19 sati. U slučaju nevremena, čitav program biće preseljen u Dom rudara.

Obeležavanje Dana rudara neće se sastojati samo iz kulturno – umetničkog programa. U toku su sportske manifestacije, a pravi poklonici fudbala će sigurno sa uživanjem pratiti meč između Rudara sa Aleksinačkog Rudnika i Crvene zvezde. Taj duel odigraće se u subotu 4. avgusta od 17 časova na stadionu fudbalskog kluba Rudar.

U ponedeljak 6. avgusta vladika niški Jovan će posetiti Aleksinački Rudnik, a tom prilikom će osveti i temelje crkve Svetog Prokopija.


Komentara: 0


# Aleksinački Rudnik festival Dom rudara Dan rudara
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima