Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дан Рудара 2012

rss

06.08.2012. Извор: Радио Алексинац

На дан рудара владика нишки Јован освештаће темељ цркве Светог Прокопија

Дан Рудара 2012

Иако је престала експлоатација угља, мештани насеља Алексиначки Рудник и даље 6. август доживљавају као свој дан.

Као и до сада, Дан рудара ће на Алексиначком Руднику бити обележен свечано, а ове године ће се по први пут одржати такмичење ансамбала староградске музике.

Како истиче члан организационог одбора Бобан Стошић, њихов циљ је да овакав један фестивал заживи и постане традиција. Он је изразио наду да ће се број учесника из године у годину повећавати, али је додао да су број кандидата ове године условиле и финансије које су имали на располагању. До сада је пријављено пет оркестара – по један из Књажевца и Сокобање и три из Алексинца. Гост вечери биће и Новица Неговановић.

Манифестација ће бити одржана на летњој позорници у парку на Алексиначком руднику од 19 сати. У случају невремена, читав програм биће пресељен у Дом рудара.

Обележавање Дана рудара неће се састојати само из културно – уметничког програма. У току су спортске манифестације, а прави поклоници фудбала ће сигурно са уживањем пратити меч између Рудара са Алексиначког Рудника и Црвене звезде. Тај дуел одиграће се у суботу 4. августа од 17 часова на стадиону фудбалског клуба Рудар.

У понедељак 6. августа владика нишки Јован ће посетити Алексиначки Рудник, а том приликом ће освети и темеље цркве Светог Прокопија.# Алексиначки Рудник фестивал Дом рудара Дан рудара
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима