Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Irena Raca u timu najboljih srpskih doktoranata

rss

29.06.2018.

Srpska naučna elita od pre 5 dana broji 1000 mladih doktoranata. Među njima i naša Aleksinčanka, Irena Raca, koja je student doktorskih studija na PMF-u u Nišu na smeru biologija sa ekologijom. Irena je zahvaljujući tome što je student koji je osnovne studije završila sa prosekom 10, uz to redovan student doktorskih studija, i sve to sa manje od 30 godina izabrana u red mladih srpskih naučnika koji će voditi istraživačke projekte na domaćim fakultetima i institutima.

Irena Raca u timu najboljih srpskih doktoranata

Redakcija Aleksinac.net joj šalje najiskrenije čestitke i podršku!

Na inicijativu predsednice Vlade, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je početkom marta, prvi put posle osam godina, poziv za prijem većeg broja mladih doktoranata na naučne projekte. Svečana ceremonija elektronskog potpisivanja ugovora održana je u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, 30 direktora instituta i dekana fakulteta, kao i 200 doktoranada koji su ranije ove godine potpisali ugovore o radu.

Ukratko o biografiji Irene Race 

Irena Raca je završila Prirodnomatematički fakultet u Nišu sa prosekom ocena 10,00. 2013. godine dobila je nagradu Srebrni znak fakulteta kao najbolji student na Niškom univerzitetu.  Godinu dana kasnije je završila master program i odbranila rad na departmanu za biologiju sa ekologijom. Tema njenog istraživanja je Morfo-anatomska diferencijacija populacija vrste Crocus heuffelianus Herb. Bila je član organizacionog odbora 12. Simpozijuma o flori Jugoistočne Srbije i susednih regiona koji je održan od 16. do 19. juna 2016. godine na Kopaoniku. Do sada je objavila nekoliko naučnih radova kao student doktorskih studija.

Irena Raca i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

Komentara: 0


# Aleksinac.Net Ministarstvo prosvete doktorat Ana Brnabić Irena Raca Prirodnomatematički fakultet
@aleksinacnet @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima