Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Skandal u Žitkovačkoj školi - 4 učiteljice za jedno dete

rss

21.10.2015. D. Ostojić

Skandal u Žitkovačkoj školi - Iako možda prejaka reč, ali je definitivno slučaj za preispitivanje.

Skandal u Žitkovačkoj školi - 4 učiteljice za jedno dete

Jedan od učenika drugog razreda žitkovačke škole ide 4 dana u nedelji na nastavu, umesto 5 dana, a u rasporedu rada stoji da će tom detetu nastavu držati 4 različite učiteljice, jedan romski asistent, jedan profesor engleskog i jedan profesor veronauke, iako dete nije niti Rom, niti upisano na čas veronauke.

Uz sve to dete ima status nekategorisanog učenika, dakle nije učenik sa posebnim potrebama niti sa hendikepom. Po mom mišljenju reč je o degradaciji deteta, iako nisam stručan da procenu donosim.

Ko je i zašto ovo dete stavio u zaista pedagoški gledano težak i neravnopravan položaj, nismo uspeli da saznamo, osim što smo informaciju proverili i potvrdili zvaničnim dokumentom škole na kome se vidi potpis direktora i zavodni broj sekretarijata škole.

O celom ovom slučaju je informisano i ministarstvo prosvete ali se ono do danas nije oglasilo. Nezvanične informacije govore da je rešavanje ovog slučaja preuzela Tatjana Živanović, koordinator Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Aleksinac Net će pratiti ovaj slučaj.

Komentara: 5


# Žitkovac Vuk Karadžić OŠ škole nastava škola Aleksinac.Net Ministarstvo prosvete Tatjana Živanović
@aleksinacnet @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+15) (-2)

  Hristina 21.10.2015.
  Direktore da ti nisam u kozi. Eksterna dvojka, pa prekrsajna prijava, pa agencija za borbu protiv korupcije zbog brata, pa sad ovo. Ako se i sada izvuces, bices dozivotni.

 • (+20) (-7)

  bili piton 22.10.2015.
  Kad se već sekirate za prava i ličnost učenika, mogli ste barda sakrijete ime deteta, a ne da ga ovako razvlačite u javnosti, deteta radi. To jest, kad ste već imena radnika objavili bez njihove dozvole. Toliko o iskrenoj brizi AleksinacNet za prava deteta... A tekst je van konteksta, na početku piše da se na neki dopis pozivaju, a niste naveli na koji. Koji deo u "Istraživačko novinarstvo" ne razumete? Oba, reklo bi se.

 • (+10) (-4)

  Aleksinačanka 22.10.2015.
  Gotov je, dolazi NEKI IZ SNS-a

 • (+6) (-4)

  Milica 22.10.2015.
  Nekada ugledna skola a sada uzas. Od kad je DSS poceo da postavlja direktore u ovoj skoli sve je pocelo da propada. Do sada bile pijanice direktori, a sada korumpirani, sa prijavama, sa diskriminacijom dece.

 • (+8) (-2)

  roditelj 23.10.2015.
  S obzirom da se ovde radi pre svega o diskriminaciji ucenika, koliko vidim cak se diskriminise i kao dete koje ne pripada redovnoj populaciju, a na sta ima pravo kao psihofizicki zdrav ucenik, savetujem roditeljima da potraze institucije (pre svega mislim na one koje nisu drzavne, tj potrazite NVO) koje se bave ovakim slucajevima, postoji i koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja, kojoj nije bas ovo primarni cilj, ali izmedju ostalog bavi se i diskriminacijom dece na svim nivoima. Mozete se naravno obratiti i inspekciji na lokalnom nivou, zastitniku gradjana i poverenici za zastitu ravnopravnosti kao i mnogim drugima. Nemojte da dozvolite da ovo ostane mrtvo slovo na papiru i da vase dete ovako zavrsava skolu. Naravno budite svesni kasnijeg sikaniranja, omalovazavanja, ponizavanja i cega sve preva vasem detetu, a od strane skole kada se budete nekome nadleznom i zvanicno obratili.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima