Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ирена Раца у тиму најбољих српских доктораната

rss

29.06.2018.

Српска научна елита од пре 5 дана броји 1000 младих доктораната. Међу њима и наша Алексинчанка, Ирена Раца, која је студент докторских студија на ПМФ-у у Нишу на смеру биологија са екологијом. Ирена је захваљујући томе што је студент који је основне студије завршила са просеком 10, уз то редован студент докторских студија, и све то са мање од 30 година изабрана у ред младих српских научника који ће водити истраживачке пројекте на домаћим факултетима и институтима.

Ирена Раца у тиму најбољих српских доктораната

Редакција Алексинац.нет јој шаље најискреније честитке и подршку!

На иницијативу председнице Владе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је почетком марта, први пут после осам година, позив за пријем већег броја младих доктораната на научне пројекте. Свечана церемонија електронског потписивања уговора одржана је у присуству председнице Владе Србије Ане Брнабић и министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, 30 директора института и декана факултета, као и 200 докторанада који су раније ове године потписали уговоре о раду.

Укратко о биографији Ирене Раце 

Ирена Раца је завршила Природноматематички факултет у Нишу са просеком оцена 10,00. 2013. године добила је награду Сребрни знак факултета као најбољи студент на Нишком универзитету.  Годину дана касније је завршила мастер програм и одбранила рад на департману за биологију са екологијом. Тема њеног истраживања је Морфо-анатомска диференцијација популација врсте Crocus heuffelianus Herb. Била је члан организационог одбора 12. Симпозијума о флори Југоисточне Србије и суседних региона који је одржан од 16. до 19. јуна 2016. године на Копаонику. До сада је објавила неколико научних радова као студент докторских студија.

Ирена Раца и председница Владе Србије Ана Брнабић


# Алексинац.Нет Министарство просвете докторат Ана Брнабић Ирена Раца Природноматематички факултет
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима