Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"За сада је све ОК" на четвртом дану Фестивала првоизведених представа

rss

26.11.2021.

Претпоследњег, такмичарског, дана на Фестивалу првоизведених представа гостовало је Крушевачко позориште са представом "За сада је све ОК".

"За сада је све ОК" на четвртом дану Фестивала првоизведених представа

Ово је једна актуелна прича, која се дешава у доба пандемије. "За сада је све ОК" почиње као драма и прати колотечину брачног живота. Сваки дан је исти као претходни и свака свађа је само наставак већ започетих. Од озбиљног почетка када је у сали био у мук и публика пратила сваку изговорену реч представа се мења свој ток да публика пева са глумцима на сцени. Овај код, рађен по тексту Наташе Рајковић, као да не може да се одлучи да ли је драма, комедија или мјузикл.

Ова је представа првобитно била најављена за последњи дан, да се одигра у част награђених, али због отказивања услед пандемије Крушевљани су се нашли у селекцији овогодишњег ПИП-а.

Последњег дана у такмичарском програму је представа Народног позоришта Лесковац и Народног позоришта у Приштини „Ако се пробудиш или као да је важно”, по тексту Исидоре Милосављевић, у режији Ненада Тодоровића. Глуме: Маја Јанковић, Иван Јанковић, Филип Радивојевић, Наташа Станковић, Маја Јовановић и Нађа Томић.

Радња комада је подељена у два хронолошка тока која се међусобно преплићу и завршавају у истој равни. Први хронолошки ток је базиран на градацијско - деструктивном утицају родитеља на одрастање Лазара и Чарне, док нам други  приказује Лазара у коми унутар болничке собе и размишљања чланова породице. Ова два хронолошка тока су у међусобном контрасту док се не споје у нултој тачки.

Микица Станковић


# Центар за културу и уметност позориште фестивал Фестивал првоизведених представа Крушевачко позориште
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима