Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Za sada je sve OK" na četvrtom danu Festivala prvoizvedenih predstava

rss

26.11.2021.

Pretposlednjeg, takmičarskog, dana na Festivalu prvoizvedenih predstava gostovalo je Kruševačko pozorište sa predstavom "Za sada je sve OK".

"Za sada je sve OK" na četvrtom danu Festivala prvoizvedenih predstava

Ovo je jedna aktuelna priča, koja se dešava u doba pandemije. "Za sada je sve OK" počinje kao drama i prati kolotečinu bračnog života. Svaki dan je isti kao prethodni i svaka svađa je samo nastavak već započetih. Od ozbiljnog početka kada je u sali bio u muk i publika pratila svaku izgovorenu reč predstava se menja svoj tok da publika peva sa glumcima na sceni. Ovaj kod, rađen po tekstu Nataše Rajković, kao da ne može da se odluči da li je drama, komedija ili mjuzikl.

Ova je predstava prvobitno bila najavljena za poslednji dan, da se odigra u čast nagrađenih, ali zbog otkazivanja usled pandemije Kruševljani su se našli u selekciji ovogodišnjeg PIP-a.

Poslednjeg dana u takmičarskom programu je predstava Narodnog pozorišta Leskovac i Narodnog pozorišta u Prištini „Ako se probudiš ili kao da je važno”, po tekstu Isidore Milosavljević, u režiji Nenada Todorovića. Glume: Maja Janković, Ivan Janković, Filip Radivojević, Nataša Stanković, Maja Jovanović i Nađa Tomić.

Radnja komada je podeljena u dva hronološka toka koja se međusobno prepliću i završavaju u istoj ravni. Prvi hronološki tok je baziran na gradacijsko - destruktivnom uticaju roditelja na odrastanje Lazara i Čarne, dok nam drugi  prikazuje Lazara u komi unutar bolničke sobe i razmišljanja članova porodice. Ova dva hronološka toka su u međusobnom kontrastu dok se ne spoje u nultoj tački.

Mikica Stanković


# Centar za kulturu i umetnost pozorište festival Festival prvoizvedenih predstava Kruševačko pozorište
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima