Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Театар 91 успешан на позоришном фестивалу у Новом Бечеју

rss

22.10.2018.

У суботу, 20. октобра, завршен је овогодишњи фестивал комедије “Јован Кнежевић Цаца” у Новом Бечеју.

Театар 91 успешан на позоришном фестивалу у Новом Бечеју

После пет такмичарских дана, жири у саставу Александар Волић, редитељ, др Милан Мађарев, театролог и Владета Сударски, глумац, прогласио је награђене представе и глумце. Тако је, одлуком жирија, као најбоља представа фестивала проглашена представа “Ми чекамо бебуТеатра 91 из Алексинца. Такође, награђен је и Драгослав Ранђеловић за режију те исте представе, док је Срђан Стојадиновић добио Цацину ленту као најбољи глумац фестивала за улогу комшије хипохондра у овом комаду. Међутим, ту није крај признањима алексиначком ансамблу. Овај добро уиграни тим добио је и специјалну награду за колективну игру, а награда публике за најбољу представу, ове године, поклопила се са мишљењем жирија те је, тако, Театар 91 однео укупно пет награда са новобечејског фестивала.

Говорећи о изазовима у раду на представи, Срђан Стојадиновић, најбољи глумац овогодишњег фестивала, рекао је: “Не желим да себе стављам у први план зато што је то колективни чин. Позориште је колективни чин. Стварно, без мојих колега, можда и не бих добио ову награду да није било њихове помоћи и да нисам заједно са њима учествовао у овој дивној представи. Желео бих да се захвалим Драгославу Ранђеловићу који ми је пружио ту шансу да играм ту улогу и веровао је у мене и ја сам се трудио да играм што боље и да покажем њему да се није преварио”. Како додаје, после Алексинца, Нови Бечеј му је омиљени град будући да га овде публика увек добро прихвата и увек их дотакне оно што он ради. Стојадиновићу је ово пето учешће на фестивалу и трећи пут да је награђен.

Оливера Миљатовић Радаковић добила је награду као најбоља глумица фестивала за тумачење лика Десанке у представи “Херој нације” беочинског аматерског позоришта КУД “Бриле”. Беочинцима је отишла и награда за најбољу сценографију и то, конкретно, Секули Петровићу за решење ентеријера у представи “Херој нације”, док је награду за најбољу музику у истој представи добио Слободан Боб Живковић. Награду за најбољи костим освојио је Театар Лево за представу “Растибуђилизоване клејбезабле”.

Извор: webinfo.rs


# Драгослав Ранђеловић Ранђа позориште Театар 91 фестивал Срђан Стојадиновић Нови Бечеј Ми чекамо бебу
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима