Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Младе наде на концерту клавирске секције југо-источног региона

rss

21.04.2016.

18.4.2016. год. у свечаној сали Музичке школе у Нишу одржан је 1. заједнички концерт клавирске секције југо-источног региона. Прилику да свирају на том конерту имали су и ученици ОМШ "Владимир Ђорђевић" из Алексинца.

Младе наде на концерту клавирске секције југо-источног региона

Како је сврха концерта била представљање ученика и професора из различитих школа, размењивање искуства и дружење, потрудили смо се да из наше школе пошаљемо неке од најбољих ученика.

Наступили су:

- Вања Живковић, ученик 4. разреда у класи Анђелке Чуљић, свирао је "Полишинел" од Виле Лобоса. Композиција брзог темпа и интересантног ритма оставила је позитиван утисак на публику. Вања је добитник многобројних награда на републичким и међународним такмичењима.

- Петра Митић, ученица 3. разреда у класи Срђана Ђорђевића, свирала је Клементијеву Сонатину у C-дуру. Раздрагана и весела мелодија Сонатине, осим што је изазвала осмех код Петре, успела је да изазове осмех и код публике. Петра је такође добитница многобројних награда.

- Алекса Станковић, ученик 1. разреда, у класи Сање Павловић, свирао је Гавоту и Етиду. Алекса је наш најмлађи ученик и добитник две прве награде на међународним такмичењима, од којих је једна Лауреат. Својим изразито зрелим и музикалним свирањем придобио је све симпатије публике.

Надамо се да је ово тек почетак освајања музичке сцене наших ученика.


# Ниш школе Владимир Ђорђевић ОМШ Анђелка Чуљић Срђан Ђорђевић Сања Павловић Алекса Станковић Вања Живковић Петра Митић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима