Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Специјална награда и лауреат за пијанисту из Алексинца

rss

03.05.2018.

На недавно одржаном Интернационалном фестивалу у Убу ученику основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“ из Алексинца Алекси Станковићу додељена је специјална награда.

Специјална награда и лауреат за пијанисту из Алексинца

Наиме, Алекса је након победе у својој категорији и освојених 100 поена, једногласном одлуком жирија проглашен за апсолутног победника свих категорија на нивоу основне и средње школе, и на захтев организатора фестивала наступиће на завршном концерту на коме ће му бити додељена награда.

С обзиром на то да су категорије биле по разредима, а не по годишту, Алекса се на овом такмичењу такмичио у категорији са децом која су чак и до две године старија од њега, али без обзира на то, Алекса је својим изузетним наступом успео да одушеви све присутне, као и чланове комисије од којих је добио све саме похвале.

Овај млади пијаниста свакодневно вежба по неколико сати, због чега успеси долазе као логичан след његовог преданог рада, а како он сам каже овај као и други успеси и похвале га мотивишу и охрабрују.

На крају треба истаћи да поред своје наставнице Сање Павловић, највећу подршку има од својих родитеља који се како он каже, труде да му буду увек на услузи и охрабре у тешким тренуцима када је то потребно.

Од почетка школске године ово је Алекси трећа прва награда, а како наводи млади пијниста до краја школске године очекују га још такмичења, као и неколико гостујућих концерата.


# фестивал клавир Владимир Ђорђевић ОМШ Сања Павловић Алекса Станковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима