Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mlade nade na koncertu klavirske sekcije jugo-istočnog regiona

rss

21.04.2016.

18.4.2016. god. u svečanoj sali Muzičke škole u Nišu održan je 1. zajednički koncert klavirske sekcije jugo-istočnog regiona. Priliku da sviraju na tom konertu imali su i učenici OMŠ "Vladimir Đorđević" iz Aleksinca.

Mlade nade na koncertu klavirske sekcije jugo-istočnog regiona

Kako je svrha koncerta bila predstavljanje učenika i profesora iz različitih škola, razmenjivanje iskustva i druženje, potrudili smo se da iz naše škole pošaljemo neke od najboljih učenika.

Nastupili su:

- Vanja Živković, učenik 4. razreda u klasi Anđelke Čuljić, svirao je "Polišinel" od Vile Lobosa. Kompozicija brzog tempa i interesantnog ritma ostavila je pozitivan utisak na publiku. Vanja je dobitnik mnogobrojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

- Petra Mitić, učenica 3. razreda u klasi Srđana Đorđevića, svirala je Klementijevu Sonatinu u C-duru. Razdragana i vesela melodija Sonatine, osim što je izazvala osmeh kod Petre, uspela je da izazove osmeh i kod publike. Petra je takođe dobitnica mnogobrojnih nagrada.

- Aleksa Stanković, učenik 1. razreda, u klasi Sanje Pavlović, svirao je Gavotu i Etidu. Aleksa je naš najmlađi učenik i dobitnik dve prve nagrade na međunarodnim takmičenjima, od kojih je jedna Laureat. Svojim izrazito zrelim i muzikalnim sviranjem pridobio je sve simpatije publike.

Nadamo se da je ovo tek početak osvajanja muzičke scene naših učenika.

Komentara: 0


# Niš škole Vladimir Đorđević OMŠ Anđelka Čuljić Srđan Đorđević Sanja Pavlović Aleksa Stanković Vanja Živković Petra Mitić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima