Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Трифуновићев одговор после избацивања представе у којој глуми

rss

21.11.2018.

Стигла реакција и самог глумца. "Мени је све ово смешно. Иако је у суштини тужно. Али бих скренуо пажњу на формулацију:'...евентуални уметнички сукоб интереса.' Морам признати да прилично неписмени кадар СНС, шири границе. Чега год.", огласио се Трифуновић на Твитеру.

Фото: Б92

На вест о избацивању месецима најављиване представе Београдског драмског позоришта "Утопљена душа" са програма фестивала у Алексинцу, нису изостале реакције, а колеге глумца Сергеја Трифуновића позивају на бојкот фестивала.

Главну улогу песника Владислава Петковића Диса у избаченој представи игра Сергеј Трифуновић, а режију потписује Бобан Скерлић.

На вест о њеном избацивању са репертоара у последњем моменту реаговала је глумица и супруга режисера Бојана Маљевић.

"Скандал. Срам вас било. Узгред, то није 'представа Сергеја Трифуновића', већ представа Београдског драмског позоришта, редитеља Скерлића, у којој Трифуновић игра", написала је она на Твитеру.

"Било би лепо да колеге сада бојкотују фестивал. Ово су све 'плодови' приче - 'чувамо пламен Културе' када се поведе прича о - генералном штрајку у култури", коментарисао је режисер Срђан Драгојевић.

Сценариста, глумац и публициста Жарко Јокановић је прокоментарисао да Трифуновићу сад бране и да глуми.

"Сад ће да му забране и да глуми. Каква провинцијско-фашистоидна ујдурма! Сад кад су глумци сменили Савића - глупо је да штрајкују због цензура и забрана. То није тема", написао је он.

Из Београдског драмског позоришта, чија представа је "замењена" у Алексинцу, кажу да су тако захтевали организатори, а председник фестивалског одбора Грујица Вељковић тврди да није реч о забрани, већ да је тако одлучено да не би било "евентуалног сукоба интереса", јер је Трифуновићев отац уметнички директор фестивала.

Извор: Б92 / Б92

 


# Алексинац Грујица Вељковић позориште фестивал Фестивал првоизведених представа Сергеј Трифуновић
@WhistlerDick @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима