Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Рударски танго

rss

08.08.2016. Марко Миладиновић

У оквиру обележавања Дана рудара, 5. августа, у холу Дома рудара на Алексиначком руднику, организована је промоција књиге Славомира Васића „Рударски танго“ у издању Центра за културу и уметност Алексинац.

Рударски танго

О књизи су говорили: Иван Матејевић – уредник програма ЦКУ Алексинац, Борислав Јовановић – преводилац, Хаџи Миодраг Миладиновић – мајстор уметничке фотографије и аутор Славомир Васић.

„Пишући о рударској свакодневици једног, у основи, сентименталног живота, Славомир Васић, у својој књизи открива један унутрашњи, емотивни лични свет, много упечатљивији, од оног чиме се ова књига на први поглед занима.

Откривајући атмосферу блуза и рокенрола у севдаху једног аутентичног балканског амбијента, меланхолија његових стихова на задивљујући начин спаја нашу сурову подземну стварност са америчком бит традицијом, ритмом и мелодијом какве су имали само ретки заточеници ТВРЂАВЕ ПОЕЗИЈЕ. Реафирмишући оно што нас повезује у времену кад се чини да нас и музика раздваја, Славомир Васић је написао једну књигу за све генерације које су имале варљиву срећу да живе у другој половини двадесетог века.

Ако је танго тужна мисао која се плеше, онда је „РУДАРСКИ ТАНГО“, пре свега, сећање на једну земљу, на први поглед, постојбину блуза, кроз коју ходају успешни и срећни људи, са очима пуних суза. Откривајући светлост у мистериозно очаравајућем мраку рударског окна, Васић открива и мало светлости у нашим душама, залуталим у странпутицама великих илузија, на небу и на земљи.“


# Алексиначки Рудник Хаџи Миодраг Миладиновић Славомир Васић књига Борислав Јовановић промоција рудари Иван Матејевић Дом рудара Дан рудара
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима