Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Реаговање Андреја Шепетковског на избацивање представе са Фестивала

rss

22.11.2018.

Подсећање ради наших суграђана, ситуација настала избацивањем представе Београдског драмског позоришта "Утопљена душа" у којој игра Сергеј Трифуновић са програма фестивала у Алексинцу, није нешто што се догађа први пут.

Реаговање Андреја Шепетковског на избацивање представе са Фестивала

2013. године Андреј Шепетковски је послао отворено писмо због избацивања представе "Шетња са лавом".

"Наиме, средином септембра представа је ЗВАНИЧНО ПОЗВАНА у такмичарску конкуренцију. Ансамбл је био јако срећан због тога. Неколико дана касније је уследио позив Уметничког директора и разговор који може да буде добра полазна основа за неку будућу комедију. Прво ми је речено да је наша, иначе најјефтинија, представа ИЗБАЧЕНА из такмичарског програма јер општина Алексинац нема довољно пара!

Онда ми је понуђено да представу одиграмо ревијално и да ја унапред добијем неку супер специјалну награду као текстописац, коју ће они да измисле. Али да у такмичарској конкуренцији не смемо да будемо. Награду сам одбио. Желео сам да се они на достојан начин извине глумцима.

Али, не. Упркос свакој логици, одбор је ипак рекао не. Одбор, чији је председник извесни Грујица Вељковић, председник Скупштине општине. Какве он везе има са културом, не знам, тек, дата му је власт да и о томе одлучује. Глумци су по други пут изиграни." - комплетно писмо прочитајте овде.

Редакција Алексинац нета је конткактирала Андрију да прокоментарише новонасталу ситуацију, али овог пута добили смо само кратак одговор : "Не да ми душа, мука ми је од свега што се догађа, упозорио сам на ово још пре пет година у отвореном писму"


# општина Грујица Вељковић позориште фестивал Алексинац.Нет Андреј Шепетковски Фестивал првоизведених представа Сергеј Трифуновић
@aleksinacnet @WhistlerDick @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима