Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Премијера у фабричкој хали

rss

01.12.2011. Извор: Алексиначке новости

Прилику да први виде нову представу Алексиначког аматерског позоришта, "Живот у тесним ципелама", имаће радници алексиначке фабрике филтера Фрад и то на свом радном месту.

Премијера у фабричкој хали

Због тематике најновијег текста Душка Ковачевића, који је алексиначким аматерима бесплатно уступио право на поставку његовог дела, глумци су одлучили да прво извођење буде у аутентичном амбијенту фабричке хале и пред радницима, јер представа говори о њиховим судбинама у процесу приватизације.

Истог дана, у вечерњим сатима, представу ће имати прилику да види и позоришна публика у алексиначком Дому културе.

Редитељ Дука Јовановић истиче да је рад на изради представе представљао задовољство, али и огроман емотивни напор:

- Представа говори о судбинама радника фабрике ципела опљачкане и уништене приватизацијом. Уништавањем фабрике уништени су и њихови животи. Одлучују се на штрајк глађу и то до смрти.

Душко је маестрално, како само он то може, написао црну комедију у којој се преплићу најслађи смех и очајничке сузе.

Било је тренутака када смо прекидали пробе због прејаког емотивног набоја, јер су неки од глумаца у описима судбина радника препознавали свакодневне ситуације, па чак и из свог живота.

На крају одлучили смо да премијеру посветимо радницима, јер ће они најбоље разумети о каквим се емоцијама ради у тренуцима када се урушава све оно у шта сте уложили цео радни век, од чега сте живели и на шта сте били поносни. -

Своје присуство на вечерњем извођењу представе у Алексинцу потврдили су и аутор текста, министар културе Републике Србије и селектори неколико позоришних фестивала аматерских позоришта.

Након два извођења 9. децембра "Живота у тесним ципелама" у Алексинцу, ансамбл Алексиначког аматерског позоришта гостоваће са представом у неколико градова Србије до краја године, а у 2012. очекује их око тридесетак гостовања у позориштима широм Србије и учешће на фестивалима.



# штрајк фестивал штрајк глађу
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима