Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Суд мора да ми врати сина

rss

20.11.2014. Блиц

Ако ми не врате дете, само мртвог могу да ме однесу одавде, каже Алексинчанин Дејан Лабовић (41), који је започео штрајк глађу испред зграде суда у Алексинцу.

Дејан Лабовић показује решење суда

Упркос правоснажној и извршној пресуди не може да оствари старатељство над осмогодишњим сином. Каже да је његова бивша супруга, када је видела да је изгубила спор, исписала дечака из школе одселила се из Алексинца. Лабовић 25 дана нема вести о детету и каже да ће гладовати док се не спроведе одлука суда.

- Са супругом, са којом сам био у ванбрачној вези, разишао сам се још 2006. године. Суд је старатељство доделио мени 14. маја, а пресуда је постала правоснажна 25. септембра - прича Дејан и каже да је случај одмах пријавио тужилаштву и полицији, која је његову бившу супругу пронашла у Нишу.

- Она је одбила да врати дете правдајући се да пресуда није извршна. Када је пресуда 11. новембра послата тражила је неки други „пуноважни печат“ - јада се Дејан.

Каже да је исцрпљен психички и физички и да је у понедељак већ био код лекара због здравствених тегоба узрокованих стресом.

- Почео сам штрајк глађу и одавде идем само ако ми се дете врати. У супротном ће ме мртвог однети - прича Дејан.

У суду кажу да је захтев поднет 17. новембра и да је узет у рад по хитној процедури.

 


# суд штрајк школе Дејан Лабовић штрајк глађу дете
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима