Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Премијера представе "Апликација Воланд" у Алексинцу

rss

24.03.2022.

У организацији Центра за културу и уметност Алексинац, 7. априла одиграће се премијера, у овом делу Србије, нове представе режисера Кокана Младеновића "Апликација Воланд".

Фото: Промо

Апликација Воланд је имерзивна позоришна представа која се паралелно прати у физичком и виртуелном простору, преко посебне апликације за паметне телефоне. Представа је копродукција Шабачког позоришта и Центар за културу Тиват, Црна Гора.

Публика је позвана да инсталира апликацију, која јој омогућава да, током позоришне представе, учествује у играма, квизовима и анкетама, чиме директно утиче на даљи ток сценске радње. 

Постоји ли неоморалитет у свету нових технологија и која је сврха позоришта данас, у друштву обележеном убрзаним технолошким развојем и развојем вештачке интелигенције? Може ли позориште бити платформа за успостављање новог морала, нових етичких норми и правила понашања у свету „напуштеном од Бога“, где уместо Речи (Логоса), постоји Интернет као бескрајан простор знања, информација и науке - само су нека од питања којима се ова представа бави, на духовит, едукативан и провокативан начин, уз укључивање публике, интеракцију и дијалог, заћињен глумачким импровизацијама.

У представи срећемо четири лика: Анђела (Кристина Пајкић), Ђавола (Јелена Илић), Човека (Милош Војновић) и Сујету (Александар Јовановић).

Извод из прве реченице представе Апликација Воланд: "...молимо вас да НЕ искључујете своје мобилне телефоне..."

Кокан Младеновић је увек радо виђен у Алексинцу, са својом претходном представом Јами дистрикт био је апсолутни победник Фестивала првоизведених представа 2018. године, и по мишљењу публике и жирија.

Представа ће бити одиграна у алексиначком Дому културе, у четвртак 7. априла од 20 сати, у организацији Центра за културу и уметност.

Улазнице по цени од 300 динара су у продаји на благајни Дома културе.


# позориште представа фестивал Кокан Младеновић Шабачко позориште Кристина Пајкић Апликација Воланд
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима