Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Premijera predstave "Aplikacija Voland" u Aleksincu

rss

24.03.2022.

U organizaciji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac, 7. aprila odigraće se premijera, u ovom delu Srbije, nove predstave režisera Kokana Mladenovića "Aplikacija Voland".

Foto: Promo

Aplikacija Voland je imerzivna pozorišna predstava koja se paralelno prati u fizičkom i virtuelnom prostoru, preko posebne aplikacije za pametne telefone. Predstava je koprodukcija Šabačkog pozorišta i Centar za kulturu Tivat, Crna Gora.

Publika je pozvana da instalira aplikaciju, koja joj omogućava da, tokom pozorišne predstave, učestvuje u igrama, kvizovima i anketama, čime direktno utiče na dalji tok scenske radnje. 

Postoji li neomoralitet u svetu novih tehnologija i koja je svrha pozorišta danas, u društvu obeleženom ubrzanim tehnološkim razvojem i razvojem veštačke inteligencije? Može li pozorište biti platforma za uspostavljanje novog morala, novih etičkih normi i pravila ponašanja u svetu „napuštenom od Boga“, gde umesto Reči (Logosa), postoji Internet kao beskrajan prostor znanja, informacija i nauke - samo su neka od pitanja kojima se ova predstava bavi, na duhovit, edukativan i provokativan način, uz uključivanje publike, interakciju i dijalog, zaćinjen glumačkim improvizacijama.

U predstavi srećemo četiri lika: Anđela (Kristina Pajkić), Đavola (Jelena Ilić), Čoveka (Miloš Vojnović) i Sujetu (Aleksandar Jovanović).

Izvod iz prve rečenice predstave Aplikacija Voland: "...molimo vas da NE isključujete svoje mobilne telefone..."

Kokan Mladenović je uvek rado viđen u Aleksincu, sa svojom prethodnom predstavom Jami distrikt bio je apsolutni pobednik Festivala prvoizvedenih predstava 2018. godine, i po mišljenju publike i žirija.

Predstava će biti odigrana u aleksinačkom Domu kulture, u četvrtak 7. aprila od 20 sati, u organizaciji Centra za kulturu i umetnost.

Ulaznice po ceni od 300 dinara su u prodaji na blagajni Doma kulture.


# pozorište predstava festival Kokan Mladenović Šabačko pozorište Kristina Pajkić Aplikacija Voland
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima