Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Почињу припреме за IV Фестивал ПИП - уз више новца већа очекивања од представа

rss

04.03.2015. Радио Алексинац

Након завршеног трећег Фестивала првоизведених представа, организациони одбор је задовољан како је све протекло, како представама, тако и посетом.

Почињу припреме за IV Фестивал ПИП - уз више новца већа очекивања од представа

Фестивал се у својој трећој години постојања суочио са бројним проблемима, од финансијских до техничких, али су глумци из читаве Србије ипак задовољни отишли из нашег града, каже председник оргнизационог одбора Грујица Вељковић.

- Знали сте на каквим смо све мукама ми из фестивалског одбора били да бисмо изгурали ово до краја, с обзиром да је било и финансијских и техничких проблема. Али ето, решили смо све и све је прошло у најбољем реду, да позоришта која су долазила не осете то, да се пријатно осећају у Алексинцу и да могу нормално да играју. Имали смо две стварно јаке представе, Тектонику осећања и Бизарно, које су малтене поделиле све награде, али могу да кажем да су сва позоришта која су дошла била задовољна и уважавају овај наш фестивал, који је првенствено посвећен драмском писцу.

Вељковић је изразио наду да ће следећи фестивал, који ће бити одржан у другој половини новембра, протећи још боље, јер ће из буџета бити издвојено и више новца, па ће самим тим и очекивања од гостујућих представа бити већа.

- Већ се ради и за наредни фестивал се припрема све што треба. Ми ћемо врло брзо имати седницу фестивалског одбора на којој ћемо званично сумирати резултате и закључити финансијски извештај, а затим ћемо поделити послове и одлучити ко ће шта да ради да би организација наредног фестивала била на нивоу. Средства јесу обезбеђена, имаћемо и мало више новца, а надам се да се квалитет из године у годину подиже и да ће бити све бољи.


# Грујица Вељковић позориште фестивал Фестивал првоизведених представа
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима