Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Počinju pripreme za IV Festival PIP - uz više novca veća očekivanja od predstava

rss

04.03.2015. Radio Aleksinac

Nakon završenog trećeg Festivala prvoizvedenih predstava, organizacioni odbor je zadovoljan kako je sve proteklo, kako predstavama, tako i posetom.

Počinju pripreme za IV Festival PIP - uz više novca veća očekivanja od predstava

Festival se u svojoj trećoj godini postojanja suočio sa brojnim problemima, od finansijskih do tehničkih, ali su glumci iz čitave Srbije ipak zadovoljni otišli iz našeg grada, kaže predsednik orgnizacionog odbora Grujica Veljković.

- Znali ste na kakvim smo sve mukama mi iz festivalskog odbora bili da bismo izgurali ovo do kraja, s obzirom da je bilo i finansijskih i tehničkih problema. Ali eto, rešili smo sve i sve je prošlo u najboljem redu, da pozorišta koja su dolazila ne osete to, da se prijatno osećaju u Aleksincu i da mogu normalno da igraju. Imali smo dve stvarno jake predstave, Tektoniku osećanja i Bizarno, koje su maltene podelile sve nagrade, ali mogu da kažem da su sva pozorišta koja su došla bila zadovoljna i uvažavaju ovaj naš festival, koji je prvenstveno posvećen dramskom piscu.

Veljković je izrazio nadu da će sledeći festival, koji će biti održan u drugoj polovini novembra, proteći još bolje, jer će iz budžeta biti izdvojeno i više novca, pa će samim tim i očekivanja od gostujućih predstava biti veća.

- Već se radi i za naredni festival se priprema sve što treba. Mi ćemo vrlo brzo imati sednicu festivalskog odbora na kojoj ćemo zvanično sumirati rezultate i zaključiti finansijski izveštaj, a zatim ćemo podeliti poslove i odlučiti ko će šta da radi da bi organizacija narednog festivala bila na nivou. Sredstva jesu obezbeđena, imaćemo i malo više novca, a nadam se da se kvalitet iz godine u godinu podiže i da će biti sve bolji.

video...

Komentara: 0


# Grujica Veljković pozorište festival Festival prvoizvedenih predstava
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}