Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Никита Власов, млади руски музичар на хармоници, одржао концерт у Алексинцу

rss

16.11.2018. Божа Марковић

У другој прилици за овакав концерт би се тражила карта више, а у Алексицу је хол Алексиначке гимназије био тесан за многе љубитеље музике који су присуствовали концерту Никите Власова, из Руске Федерације.

Никита Власов, млади руски музичар на хармоници, одржао концерт у Алексинцу

Блискост српског и руског народа осетила се на самом почетку концерта када се овај млади уметник обратио присутнима ословљавајући их са "Драги пријатељи", уместо уобичајеног "Даме и господо", какав је ред при његовим наступима. Оплемењен доживљајима из наше средине рекао је да ће на репертоар ставити и српску музику.

Овај изузетан виртуоз, који је тек прешао тридесету годину, а четврт века бави се музиком, извео је 9 музичких композиција за хармонику. Избор за програм концерта био је такав да су музичке нумере могли да прате и они који нису из света музике. Неке од композиција прближиле су још више изведене руске теме нашој публици, а изражавају блискост словенских душа и осећања.

Веома је важно да је концерту присуствовало много ученика и студената музике, а аплаузи су говорили све. Атмосфера иза концерта била је присна. Многа деца су се сликала са гостом вечери и узела аутограме.

Представници српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" Житковац, уручили су госту историјски спис Боже Несврћанина "Рајевски, пуковник са три срца..." као и текстове песама "Николај II Романов", "Пуковник Рајевски" са нотним записом и "Ратници, 1999.", како би се ово стваралаштво приближило руском народу и остварила могућа сарадња на овом пољу, а овом плодном уметнику пружи део информација о неким трендовима у делу музичког стварслаштва ове средине.

Ретка прилика за гостовање Никите Власова биће остварена још у Београду, Крагујевцу и Крушевцу, захваљујући Амбасди РФ у Београду.

Организатор концерта била је Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу у сарадњи са Алексиначком гимназијом.


# Житковац Божа Марковић - Несврћанин Алексиначка гимназија музичка школа Владимир Ђорђевић хармоника Друштво Српско-руског пријатељства Пук. Рајевски Никита Власов
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима