Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јашаревић први на европском "Internet Music Competition"

rss

01.04.2016.

Андрија Јашаревић је учествовао на европском Internet Music Competition и постигао значајан успех.

Јашаревић први на европском "Internet Music Competition"

Андрија, иначе, ученик 2. разреда ОМШ Владимир Ђорђевић из Алексинца, је свирао две композиције, Fantasy Карла Ниелсена и Humoresque Радивоја Лазића.

Систем такмичења је такав, да је снимљен Андријин наступ и клип је послат на поменути сајт. Андрија свира кларинет у класи Драгана Живковића, уз клавирску сарадњу Сање Павловић.

На исти начин, када су у питању и други инструменти и такмичари из других држава, остали су слали своје снимљене наступе. Највише их је било из наше земље, Русије, Украјине, Белорусије, Италије, Турске, чак и из Аустралије, итд...

На такмичарском сајту клипови су стајали 15 дана, а и многи други сајтови су их преузимали и сви у Европи који би посетили овај сајт су могли да чују такмичаре. За кларинет су била задужена 3 члана жирија, који су преслушавали такмичаре и дали своју оцену. Из Србије кларинетискиња Јована Стојановић, која је оценила Андријин наступ са 100 поена, Рускиња Маргарита Аунс, која је дала 100 поена и Италијан Антонело Тимпани, који је оценио са 96 поена. Средња оцена Андријиног жирирања је 98.66 што му је донело прво место.

Андрија је свеукупни победник СВИХ 5 категорија када су у питању и старији извођачи, средњошколци и студенти који су оцењени мањим оценама од Андрије. Очигледно је да су поред свирања гледали и његове године јер има 11 година. Као свеокупни победник свих категорија кларинета, Андрија се пласирао у мастерс финале и придружио осталим победницима, када су други инструменти у питању. Жири ће упоређивати наступе свих који су у мастерс финалу и одабрати свеукупног победника целог такмичења.

Андрија је добио и ваучер да не мора да плаћа котизацију за исто такмичење следеће године.

"Морам да се захвалим ОМШ Владимир Ђорђевић, директору школе Марку Јеленићу и свима онима који су помогли да се име нашег града, школе и Андрије, овом првом наградом види и чује ван граница наше земље у Европи." каже професор Драган Живковић.


# музика школе такмичење сајт интернет Владимир Ђорђевић ОМШ Андрија Јашаревић Драган Живковић Владимир Ђорђевић Сања Павловић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима