Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јашаревић први на европском "Internet Music Competition"

rss

01.04.2016.

Андрија Јашаревић је учествовао на европском Internet Music Competition и постигао значајан успех.

Јашаревић први на европском "Internet Music Competition"

Андрија, иначе, ученик 2. разреда ОМШ Владимир Ђорђевић из Алексинца, је свирао две композиције, Fantasy Карла Ниелсена и Humoresque Радивоја Лазића.

Систем такмичења је такав, да је снимљен Андријин наступ и клип је послат на поменути сајт. Андрија свира кларинет у класи Драгана Живковића, уз клавирску сарадњу Сање Павловић.

На исти начин, када су у питању и други инструменти и такмичари из других држава, остали су слали своје снимљене наступе. Највише их је било из наше земље, Русије, Украјине, Белорусије, Италије, Турске, чак и из Аустралије, итд...

На такмичарском сајту клипови су стајали 15 дана, а и многи други сајтови су их преузимали и сви у Европи који би посетили овај сајт су могли да чују такмичаре. За кларинет су била задужена 3 члана жирија, који су преслушавали такмичаре и дали своју оцену. Из Србије кларинетискиња Јована Стојановић, која је оценила Андријин наступ са 100 поена, Рускиња Маргарита Аунс, која је дала 100 поена и Италијан Антонело Тимпани, који је оценио са 96 поена. Средња оцена Андријиног жирирања је 98.66 што му је донело прво место.

Андрија је свеукупни победник СВИХ 5 категорија када су у питању и старији извођачи, средњошколци и студенти који су оцењени мањим оценама од Андрије. Очигледно је да су поред свирања гледали и његове године јер има 11 година. Као свеокупни победник свих категорија кларинета, Андрија се пласирао у мастерс финале и придружио осталим победницима, када су други инструменти у питању. Жири ће упоређивати наступе свих који су у мастерс финалу и одабрати свеукупног победника целог такмичења.

Андрија је добио и ваучер да не мора да плаћа котизацију за исто такмичење следеће године.

"Морам да се захвалим ОМШ Владимир Ђорђевић, директору школе Марку Јеленићу и свима онима који су помогли да се име нашег града, школе и Андрије, овом првом наградом види и чује ван граница наше земље у Европи." каже професор Драган Живковић.

Коментара: 6


# музика школе такмичење сајт интернет Владимир Ђорђевић ОМШ Андрија Јашаревић Драган Живковић Владимир Ђорђевић Сања Павловић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Bravo 04.04.2016.
    Bravo Andrija. Svaka čast i tebi i tvom profesoru. Zelim ti blistavu, svetsku karijeru. Valjda će se neko iz Opštine setiti i nagraditi i tvoj trud i uspeh. Ako već sugrađani ne mogu odvojiti barem minut da ispod ovog članka ostave makar jedan jedini komentar u vidu čestitke i podrške.

  • (+1) (-0)

    nessa 04.04.2016.
    Svaka cast, veliki uspeh!

  • (+1) (-0)

    Dishi68 04.04.2016.
    Браво комшо.

  • (+1) (-0)

    ДЛЋ 04.04.2016.
    Андрија, благо си овог града. Пуно среће у каријери и животу.

  • (+1) (-0)

    dragan 05.04.2016.
    Ja sam Andrijin nastavnik i moram da kazem da Andrija ima podrsku opstine jer placa njegov put na takmicenjima po pravilniku ministarstva. Postoje takmicenja pri ministarstvu i druga takmicenja. Takodje moram da se zahvalim sponzoru, Aleksandru Ilicu koji je platio za dva takmicenja 31. hiljadu dinara i Andrija je sa oba doneo prvu nagradu. Muzicka skola cini SVE u danasnje vreme kada je upitanju Andrija i njegov odlazak na takmicenja ali i kada su u pitanju drugi ucenici a ima talentovane dece , koja takodje osvajaju nagrade na takmicenjima. Ali moram da kazem da je Andrija veoma talentovan, ima taj osnovni uslov za baljenje umetnickom muzikom ali najbitnije je da je radan i vredan, da svakodnevno satima vezba da bi na kvalitetan umetnicki nacin doneo program koji svira. Uvek isticem da je rad na prvom mestu pa onda talenat. Ako ovako nastavi, ako roditelju budu dobili neku stipendiju jer je neophodna u buducnosti, mislim da ima svetlu buducnost i da ce se za Andriju tek cuti. Mada moram da budem iskren da ga vec sada prepoznaju na takmicenjima jer je od novembra ove skolske godine do sada, znaci za 5 meseci osvojio 4 prve nagrade na teskim takmicenjima. Ziveli...

  • (+1) (-0)

    GRADIMIR VIDANOVIC 06.04.2016.
    Svaka cast samo napred ! Ovi iz opstine moglibi da pomognu malo a i neki jaci privatnik mogobi da pomogne nebi bilo na odmet , a ima ih kod nas nije da ih nema.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима