Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Jašarević prvi na evropskom "Internet Music Competition"

rss

01.04.2016.

Andrija Jašarević je učestvovao na evropskom Internet Music Competition i postigao značajan uspeh.

Jašarević prvi na evropskom "Internet Music Competition"

Andrija, inače, učenik 2. razreda OMŠ Vladimir Đorđević iz Aleksinca, je svirao dve kompozicije, Fantasy Karla Nielsena i Humoresque Radivoja Lazića.

Sistem takmičenja je takav, da je snimljen Andrijin nastup i klip je poslat na pomenuti sajt. Andrija svira klarinet u klasi Dragana Živkovića, uz klavirsku saradnju Sanje Pavlović.

Na isti način, kada su u pitanju i drugi instrumenti i takmičari iz drugih država, ostali su slali svoje snimljene nastupe. Najviše ih je bilo iz naše zemlje, Rusije, Ukrajine, Belorusije, Italije, Turske, čak i iz Australije, itd...

Na takmičarskom sajtu klipovi su stajali 15 dana, a i mnogi drugi sajtovi su ih preuzimali i svi u Evropi koji bi posetili ovaj sajt su mogli da čuju takmičare. Za klarinet su bila zadužena 3 člana žirija, koji su preslušavali takmičare i dali svoju ocenu. Iz Srbije klarinetiskinja Jovana Stojanović, koja je ocenila Andrijin nastup sa 100 poena, Ruskinja Margarita Auns, koja je dala 100 poena i Italijan Antonelo Timpani, koji je ocenio sa 96 poena. Srednja ocena Andrijinog žiriranja je 98.66 što mu je donelo prvo mesto.

Andrija je sveukupni pobednik SVIH 5 kategorija kada su u pitanju i stariji izvođači, srednjoškolci i studenti koji su ocenjeni manjim ocenama od Andrije. Očigledno je da su pored sviranja gledali i njegove godine jer ima 11 godina. Kao sveokupni pobednik svih kategorija klarineta, Andrija se plasirao u masters finale i pridružio ostalim pobednicima, kada su drugi instrumenti u pitanju. Žiri će upoređivati nastupe svih koji su u masters finalu i odabrati sveukupnog pobednika celog takmičenja.

Andrija je dobio i vaučer da ne mora da plaća kotizaciju za isto takmičenje sledeće godine.

"Moram da se zahvalim OMŠ Vladimir Đorđević, direktoru škole Marku Jeleniću i svima onima koji su pomogli da se ime našeg grada, škole i Andrije, ovom prvom nagradom vidi i čuje van granica naše zemlje u Evropi." kaže profesor Dragan Živković.


# muzika škole takmičenje sajt internet Vladimir Đorđević OMŠ Andrija Jašarević Dragan Živković Vladimir Đorđević Sanja Pavlović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima