Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дечак из Алексинца мајстор на кларинету

rss

28.05.2016. Н1инфо

Андрија Јашаревић из Алексинца својим талентом одушевљава старије колеге где год да се појави. Има тек једанаест година, а на кларинету производи звук који постижу само највећи виртуози.

Дечак из Алексинца мајстор на кларинету

Тако се зове и последња награда коју је освојио ученик Основне музичке школе из Алексинца.

Грађани Алексинца у самом центру сваки дан имају мини концерт. Андреја је друга година Основне музичке школе, тек толико свира кларинет, а већ са сваког такмичења доноси само прве награде. Кларинет не испушта из руке. Каже да вежба најмање два до три сата дневно.

“Волим да свирам, ја то сам узмем и вежбам”, каже Андреј.

Узор му је његов професор Драган Живковић, иако он каже да га је ученик већ превазишао.

“Није честа појава да се добијају у класу такви ученици, то се ретко дешава у току педагошке каријере. Мени је ово први пут, ја стварно нисам имао таквог ученика. Тридесет и прва година (како радим) и ево први пут добијам таквог ученика који чим му кажеш нешто, он одмах то примени. То је таленат”, оцењује Живковић.

И његови школски другови успешни су на такмичењима, истиче директор школе Марко Јеленић.

“Поносимо се сви Андрејом, међутим има ту доста добрих, квалитетних ученика. Озбиљно се и студиозно ради, и ево такмичења још нису завршена у овој школској години, али ми већ имамо 41 прву награду, 10 других и две треће”, наводи Јеленић.

Ипак, за Андрија кажу да је највеће чудо. То препознају и чланови жирија на такмичењима. “На републичком такмичењу када сам био, одсвирао сам стварно изванредно и члан жирија ми је рекао да сам одлично све одсвирао и када је чуо да свирам на школском кларинету, он ми је поклонио кларинет”, каже Андреј.

Сада са бољим инструментом постиже још боље резултате. Тек пети разред основне школе, али је у плановима стигао до мастера.

Сви његови планови укључују и кларинет. Иначе, то је инструмент чији звук привуче многе, али је, кажу захтеван, па многи и одустају.

Гордана Бјелетић


# музика школе Владимир Ђорђевић ОМШ Марко Јеленић Андрија Јашаревић Драган Живковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима