Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Хуманитарна представа Алексиначког аматерског позоришта

rss

13.05.2013.

Ансамбл представе "Лажа и паралажа" Алексиначког аматерског позоришта одиграће у понедељак, 20. маја, у Дому културе, представу од које ће сав приход од улазница бити немењен за реновирање куће породице Видојевић у Доњем Адровцу.

Хуманитарна представа Алексиначког аматерског позоришта

Алексиначко аматерско позориште се на овај начин прикључује акцији "Динар за све" фондације План Б, коју је покренула позната водитељка Ана Грубин.

Иако њена фондација покушава да помогне многима, водитељка се тренутно највише посветила прикупљању новца за изградњу куће петнаестогодишњој девојчици Веселинки из Доњег Адровца код Алексинца.

"Ученица првог разреда Техничко-трговачке школе у Алексинцу живи у паклу, испод прага сиромаштва. Кућа која пре личи на стају, без прозора и стакла на вратима, у хаосу једне једине собе, са стварима на гомили дом је породице Видојевић. Апелујем на све људе добре воље да помогну колико год су у могућности, како би Веселинка имала нормално детињство", рекла је Ана.

"Овој девојчици и њеној породици потребан је донатор за куповину месечне карте за време школске године како би Веселинка могла редовно да иде у школу. Донатор за један оброк дневно, како би Веселинка могла сита на наставу. Донатор за плаћање месечне потрошње струје од 3.000 динара. Као и ципеле, гардероба, и грађевински материјал за реновирање куће", истакла је Ана и додала да је све наведено краткотрајна помоћ за малу девојчицу, те да би јој највише значило када би јој био обезбеђен адекватан простор за живот.

"Грађевинска фирма коју ми је препоручио директор школе коју похађа Веселинка послала је предрачун за санацију куће од 750.000 динара. Општина Алексинац ће се одрећи наплате трошкова за прикључак на градску водоводну мрежу као и прикључак струје", испричала је Ана и додала да су до сада прикупили само 10 одсто од потребног износа.

 

Коментара: 0


# општина позориште школе куће аматерско позориште
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима