Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Од новембра реализација Споразума о културној сарадњи установа културе – позоришта Републике Србије

rss

02.11.2021.

У Пожаревачком Дому културе, априла ове године, потписан је споразум о културној сарадњи установа културе у Републици Србији.

Од новембра реализација Споразума о културној сарадњи установа културе – позоришта Републике Србије

Споразум је потписан између 11 установа културе. Поред Пожаревачког Дома културе, потписници овог споразума су и Градско позориште Јагодина, Дом културе Смедерево, Милановачко позориште - Горњи Милановац, Позориште "Раша Плаовић" - Уб, "Градско позориште 91" - Алексинац, Дом омладине - Крагујевац, Центар за културу Масука - Велика Плана, Центар за културу - Стара Пазова, Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић, Дом културе - Смедерево Паланка.

Потписници споразума посвећени изради представа о фазама матичних позоришта за учешће у размени представа на великој и дечијој сцени, заједно учествују у стварању и изради предлога од пројеката од значаја за позоришни живот, изради конкурсне документације са којим ће учествовати на конкурсу за пројектно финансирање који је расписало Министарство културе Републике Србије и на конкурсима које расписују локалне заједнице, у припреми заједничких наступа, реквизита и сарадње на изради сценографије, у замену костима, у припреми, у побољшању техничких услова рада, у замену глумаца и сарадника и помоћи у организацији позоришног фестивала и организовању заједничке промоције, идеја и маркетинга у циљу бољег позиционирања, пласмана представа остварених на кућним позоришним сценама, сваки од оснивача - потписници споразума.

Споразум је потписан у жељи да се додатно развија и подстиче сарадња и осигура да ће ова сарадња допринети узајамним односима, сагласни су на закључивање Споразума о сарадњи.

Од овог, па у наредних десет месеци љубитељи позоришта имаће прилику да погледају 10 премијерних представа аматерских позоришта из Србије, али на алексиначкој позорници.

− Обавеза позоришта је да премијеру коју изведе у току године, одигра и у осталих десет позоришта тј. десет градова, и такође  прими своје колеге  на матичној сцени у Алексинцу.  Тиме смо отворили врата једни другима надам се на  дужи временски период и искрено верујем да ће то заживети онако како смо и договорили на састанку априла 2021.год. − рекла је Милена Рашић, директорка „Театра 91”.

У току новембра месеца по том потписаном споразуму „Театар 91” примиће позориште из Горњег Милановца, а гостоваће у Смедереву.

Гости из Горњег Милановца наступиће у уторак, 9. новембра од 20 сати са комедијом „Полицајци” која је пуна апсурда и гротеске

Градско позориште ''Театар 91'' - Алексинац

Милена Рашић директор


# позориште Театар 91 фестивал Милена Рашић Дом омладине аматерско позориште
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима