Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Humanitarna predstava Aleksinačkog amaterskog pozorišta

rss

13.05.2013.

Ansambl predstave "Laža i paralaža" Aleksinačkog amaterskog pozorišta odigraće u ponedeljak, 20. maja, u Domu kulture, predstavu od koje će sav prihod od ulaznica biti nemenjen za renoviranje kuće porodice Vidojević u Donjem Adrovcu.

Humanitarna predstava Aleksinačkog amaterskog pozorišta

Aleksinačko amatersko pozorište se na ovaj način priključuje akciji "Dinar za sve" fondacije Plan B, koju je pokrenula poznata voditeljka Ana Grubin.

Iako njena fondacija pokušava da pomogne mnogima, voditeljka se trenutno najviše posvetila prikupljanju novca za izgradnju kuće petnaestogodišnjoj devojčici Veselinki iz Donjeg Adrovca kod Aleksinca.

"Učenica prvog razreda Tehničko-trgovačke škole u Aleksincu živi u paklu, ispod praga siromaštva. Kuća koja pre liči na staju, bez prozora i stakla na vratima, u haosu jedne jedine sobe, sa stvarima na gomili dom je porodice Vidojević. Apelujem na sve ljude dobre volje da pomognu koliko god su u mogućnosti, kako bi Veselinka imala normalno detinjstvo", rekla je Ana.

"Ovoj devojčici i njenoj porodici potreban je donator za kupovinu mesečne karte za vreme školske godine kako bi Veselinka mogla redovno da ide u školu. Donator za jedan obrok dnevno, kako bi Veselinka mogla sita na nastavu. Donator za plaćanje mesečne potrošnje struje od 3.000 dinara. Kao i cipele, garderoba, i građevinski materijal za renoviranje kuće", istakla je Ana i dodala da je sve navedeno kratkotrajna pomoć za malu devojčicu, te da bi joj najviše značilo kada bi joj bio obezbeđen adekvatan prostor za život.

"Građevinska firma koju mi je preporučio direktor škole koju pohađa Veselinka poslala je predračun za sanaciju kuće od 750.000 dinara. Opština Aleksinac će se odreći naplate troškova za priključak na gradsku vodovodnu mrežu kao i priključak struje", ispričala je Ana i dodala da su do sada prikupili samo 10 odsto od potrebnog iznosa.

 

Komentara: 0


# opština pozorište škole kuće amatersko pozorište
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}