Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Свечана академија поводом Дана општине

rss

09.06.2013. Извор: Радио Алексинац, Општина

Поводом Дана општине, одржана јесвечана академија и свечана седница Скупштине општине Алексинац на којој су додељена јавна признања и похвале заслужним грађанима.

Свечана академија поводом Дана општине

Плакете као највише признање добили су Душан Дука Јовановић из Алексинца за изузетан допринос развоју позоришта и културе и Златко Павловић за изузетан допринос уметности и култури.

Душан Дука Јовановић, који је добитник преко 60 признања, истиче да му је ова награда посебно битна јер је додељује његов родни град:„То је највеће признање које један човек може да добије. Ја се захваљујем свим Алексинчанима на овом признању и мислим да ће ово мени бити још један подстрек за будући рад“.

Други добитник плакете, познати алексиначки сликар Златко Павловић, додаје да је ово признање круна његове педесетогодишње уметничке  каријере: „То је нешто најзначајније када дође из твог града, из твог завичаја. Ово је за мене једна од најзначајнијих награда, јер овом плакетом заокружујем све општинске награде које сам до сада добио. Мислим да је то један подстрек за све да само треба упорно, много и квалитетно радити. Трећи услов који треба испунити је и да те се неко сети“.

Награду у области културе, историје, етнологије, географије и промовисању традиције општине Алексинац у висини од 20.000,00 динара добили су Милан Динић из Алексинца, Зорица Миленковић из Прћиловице, Гојко Миловановић из Алексинца, Светлана Биорац Матић из Алексинца и Алексиначко аматерско позориште.

Зорица Миладиновић, позната по својој даровитости и умешности у очувању старих српских рецепата, каже да је на сваком такмичењу на коме је учествовала покушавала да пренесе лепу слику о нашој општини и традицији овог поднебља: „За кратко време сам затворила један круг око себе са својим жељама, прохтевима и достигнућима. Успела сам да те своје замисли и жеље остварим кроз путовања, промоције Алексинца и тежњу за победом и да кроз себе представим што боље алексиначку жену. А тај мој рад је комисија испоштовала“објашњава Миленковићева.

У име Алексиначког аматерског позоришта Милош Паовић захваљујући се на награди напоменуо да она представља само наставак једног успешног низа који ААП има: „После низа награда које смо освојили на фестивалима, од организатора фестивала из других општина и градова, ова награда града у коме смо настали и који представљамо нам значи много јер је у ствари круна једног четворогодишњег рада“.

На крају, похвале су добили Александар Живковић и Јован Живић из Алексинца, Учитељско друштво Алексинац, Зора Д.О.О. Краљево и џудо и џиу џица клуб „НИФ“ Алексинац.

 

Коментара: 0


# Гојко Миловановић општина академија Јован Живић Милош Паовић Краљево Милан Динић учитељско друштво Златко Павловић Светлана Биорац Матић Душан Дука Јовановић Александар Живковић аматерско позориште
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима