Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Формиран Иницијативни одбор за подизање споменика Велимиру Рајићу у Алексинцу

rss

03.07.2013. Душан Остојић

Иницијативни одбор се састоји од четири члана, Александра Георгијевска, самостални консултант у НГО сектору, Светлана Биорац Матић, председник књижевног клуба Велимир Рајић, др Драган Алексић, виши научни сарадник у Институту за новију историју у Београду и Драгиша Марковић, професор српског језика.

Формиран Иницијативни одбор за подизање споменика Велимиру Рајићу у Алексинцу

Иницијатор идеје да се Велимиру Рајићу подигне споменик у Алексинцу на простору платоа код Центра за културу је Драгиша Марковић, књижевник из Алексинца, члан Удржења књижевника Србије.

"Формирали смо иницијативни одбор са циљем да се организационо и технички цела идеја спроведе у дело. Мој пријатељ Христо Георгијевски је својевремено био председник Књижевног клуба Велимир Рајић у Алексинцу, и знам да смо често разговарали о томе како Алексинац заслужује да има споменик Велимиру Рајићу. У знак сећања на покојног Христа Герогијевског, моја жеља је била да у састав иницијативног одбора буде његова ћерка Александра која је данас успешна пословна жена, самостални консултант у НГО сектору. Наша песникиња, Цеца Матић данас наставља ту традицију успешних људи који су на челу тог књижевног клуба, и сматрам да ће нам њено искуство бити од велике помоћи. С друге стране било нам је важно да у тиму имамо и једног историчара тако да ће нам др Драган Алексић, један од најуспешнијих српских истраживача из области историјских наука а уз то и наш Алексинчанин умногоме олакшати посао" - истиче професор Марковић.

По речима људи из Иницијативног одбора у плану је да се у наредних 15 дана покрену и административно правни процеси код надлежних општинских служби који су обавезни када је у питању реализација идеје подизања споменика.

Коментара: 0


# Велимир Рајић Драгиша Марковић споменик Александра Георгијевска Светлана Биорац Матић Драган Алексић
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима