Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Богата књижевна недеља у Алексинцу

rss

15.11.2015.

У организацији Књижевног клуба „Велимир Рајић“ алексиначкој публици су се у виду две књижевне вечери у току претходне недеље представили гости књижевници Латинка Ђорђевић и Ненад Глишић.

Богата књижевна недеља у Алексинцу

Латинка Ђорђевић, песникиња, рођена je 1951. године у Земуну, детињство и младост je провела у Крушевцу, а од 1995. године живи и ствара у Цириху. Потпуно изграђеном особитом поетиком њен песнички опус обухвата родољубиве, описне, мисаоне и љубавне песме.

Аутор је многих песама и прича за децу, као и збирки поезије „Козарачка 39‟, „У сенци варошких капија‟, „Непрећутана сећања‟ и „Шапуће љубав‟. Књижевно вече одржано је у Градској библиотеци „Вук Караџић“ у уторак 10. новембра, вече је отворио Војкан Поповић у име Библиотеке, а о Латинкином раду говорили су Светлана Ђурђевић из Крушевца, Светлана Биорац Матић и Александра Павловић из Алексинца.

Уз дивне звуке виолине Растка Живадиновића публика је уживала у дубоко емотивним Латинкиним стиховима.

Већ у четвртак 12. новембра 2015. у Интернет кафеу уприличено је књижевно вече Ненада Глишића, књижевника из Крагујевца. Издао је десет сампсталних књига. Добитник награде "Ђурин шешир" за збирку "Доба. Циклуси" 2013. године. Године 2014. издата је десета самостална књига "Остаје само тело" у оквиру Библиотеке Књижевне општине Вршац, која је предтсвљена ове вечери у Алексинцу.

Радионица „Алхемија речи“ на почетку је пожелела добродошлицу госту, а разговор са аутором водила је Александра Павловић.

Сат времена било је мало да за причу о поезији, положају уметности у данашњем времену и инспирацији, као и за представљање Глишићевог књижевног опуса.

Књижевни клуб „Велимир Рајић“ у будућем периоду планира ауторске вечери, промоције књига и гостовања аутора из других градова, али и својих чланова, тако да се очекује богат књижевни програм до краја године.

 


# Велимир Рајић књижевност Војкан Поповић Светлана Ђурђевић Велимир Рајић књижевни клуб Светлана Биорац Матић Александра Павловић Латинка Ђорђевић Ненад Глишић Вук Караџић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима