Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки књижевници гостовали у Прокупљу

rss

02.07.2015. Топличке вести

У порти цркве Свети Прокопије чланови Књижевног друштва „Велимир Рајић“ из Алексинца представили су свој рад Прокупчанима.

Алексиначки књижевници гостовали у Прокупљу

Вече писане речи организовано је у оквиру Културног лета у организацији Дома културе.

Представљајући госте из Алексинца, уредник књижевног програма Дома културе Саша Миловановић истакао је да је и ово вече посвећено писаној речи наставак прожимања књижевних стваралаца из два града, које траје дуги низ година уназад и које обогаћује и једну и другу средину.

Чланови књижевног друшта „Велимир Рајић“ Александра Павловић, Милица Дамњанић и Љиљана Крстић, кроз своје књижевно стваралаштво представиле су и рад својих колега окупљених у овом удружењу.

Прокупачки љубитељи писане речи имали су прилику да чују дечју и поезију за одрасле, али и одломке из бајки и хаику поезију.

Члан Књижевног друштва „Велимир Рајић“ Александра Павловић истакла је да ствараоце окупљене у овом друштву карактерише тематска разноликост и краси велика љубав и ентузијазам. Њихове песме осликавају трептај душе а прозна дела сублимишу опште мудрости.

– Наше друштво постоји 61 годину. Оно окупља и писце за децу, прозне писце, па све до оних који пишу хаику поезију – рекла је Павловић и додала да у оквиру удружења раде и две групе ствараоца из школских клупа, једна је основношколски програм а друга је алхемија речи.

Баш у тим алхемичарима речи поникла је Милица Дамњанић, која је својим пре свега љубавним песмама осликала свет средњошколаца.

Судија у пензији, члан Књижевног друштва Србије Љиљана Крстић Прокупчанима је представила свој богат књижевни опус од песама и бајки за децу, па све до хаику поезије. Ова књижевница из Алексинца за своју књигу бајки „Вез у камену“ награђена је и књижевном наградом „Гордана Брајовић“.

Да се књижевници и публика боље разумеју а стихови и проза допру до срца присутних допринео је амбијен порте цркве Свети Прокопије.

Нина Ђорђевић


# Велимир Рајић књижевност Гордана Брајовић Велимир Рајић књижевни клуб Прокупље Александра Павловић школски програм Милица Дамњанић Љиљана Крстић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима