Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Андрија Јашаревић добитник Светосавске награде

rss

27.01.2017. Танјуг, Алексиначке вести

Министар просвете Младен Шарчевић уручио је данас Светосавске награде успешним ученицима, професорима, компанијама и институцијама за допринос квалитету образовања.

Фото: Бета/Милош Мишков

Светосавску плакету за 2016. годину добио је Немања Станковић (ученик Школе за текстил и дизајн у Лесковцу) за бројна признања из фотографије, затим Михајло Спорић (из Математичке гимназије у Београду) за освојене златне медаље на међународним такмичењима и Андрија Јашаревић, успешни кларинетиста (школа "Владимир Ђорђевић" из Алексинца).

За успешног кларинисту Андрију Јашаревића Светосавска награда много значи и важна му је због даљег школовања.

Он је на девет такмичења освојио девет златних медаља.

"Свакога дана најмање по три сата вежбам. Наступам у оркестру музичке школе "Владимир Ђорђевић"", каже Јашаревић.

Министар Шарчевић је поручио да ће кроз нова законска решења држава имати веће ингеренције у образовању, јер се од министарства очекује да реши све проблеме, а оно је "по важећим законима врло немоћно".

"Везаних смо руку и ногу, иако је овај тим спреман да се суочи са сваком невољом. Чека нас много посла", рекао је Шарчевић.

Он је додао да се ради на подизању свих нивоа образовања, почев од прешколских установа и увођења раног школовања, до факултета.

"Имамо потребу да кренемо у законе који ће нам дати много више слободе и креативности и много више аутономије установама. Да људи који креативно воде системе напредују више", рекао је министар.

Признање су добили и ПУ Чукарица Београд, ПУ "Наше дете" - Врање, ОШ "Горан Остојић" из Јагодине, Школа за оштећене слухом "Стефан Дечански", ОШ "Вук Караџић"- Књажевац, наставница допунске наставе на српском језику у Цириху Јасна Радојичић, професори немачког језика и ликовног ОШ "Михајло Пупин" у Земуну Милош Пејовић и Небојша Петровић.

Међу награђенима су и Средња пољопривредна школа из Шапца, гимназија "Светозар Марковић" - Ниш, Медицинска школа - Ужице, проф Урош Дојчиновић, председник општине Уб Дарко Глишић, компанија НИС, академик проф. Никола Цекић, тим студената ФОН- Ања Копривица, Кристина Кнежевић, Немања Јевтовић, Андреа Московљевић.

Награђен је и директор СЦ "Приштина"Јово Поповић, факултет спорта и физичког васпитања - Нови сад, Дом ученика средњих школа - Београд, епископ Рашко- призренски и Косовско- метохијски Теодосије, Дечји културни центар Београда.


# председник општине школе награда Нови Сад Владимир Ђорђевић ОМШ Андрија Јашаревић Владимир Ђорђевић Горан Остојић Вук Караџић Небојша Петровић Светосавска награда
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима