Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначка "Певница" освојила златну медаљу у престоници

rss

04.10.2019. Алексинац.нет

На фестивалу хорова "Београдске хорске свецаности" одржаном 29. септембра, хор ПЕВНИЦА, под диригентском палицом проф. др Марине Гавриловић освојио је златну медаљу. Четворочлани жири оценио је наступ хора изузетно високим оценама. Од могућих 100 поена за извођење духовне музике ПЕВНИЦА је оцењена са 99 бодова, а за извођење световне музике са 93 бода. Специјалну награду за најбољег диринента освојила је диригент хора проф. др Марина Гавриловић.

Алексиначка "Певница" освојила златну медаљу у престоници

"Овиме потврђујемо резултатску константу за 2019. годину и можемо рећи да је ово врхунац нашег успеха, за текућу годину. Презадовољни смо високим оценама стручног жирија, али и коментарима након такмичења. По речима жирија и организатора фестивала једини смо хор, који је поред интонативно тачног певања, успео да донесе искрену емоцију и изазове овације код публике. Искрено се радујемо што наш труд и рад дају најбоље резултате." каже диригент хора проф. др Марина Гавриловић.

"Освојили смо 99 бодова у конкуренцији јако квалитетних хорова. То је близу савршенства, и сви чланови Певнице су презадовољни. Поносни смо јер смо аматерско друштво, нисмо музички образовани и волонтери смо у овоме што радимо. Међутим, успели смо да постигнемо квалитет и да у најбољем светлу представимо и себе и град. Пуно радимо и улажемо своје слободно време у оно што волимо. Није нам тешко јер уз себе имамо диригента који се такође несебично даје и дели своје музичко умеће са нама.  Некако нам је све лакше са њом, а искрено, многи од нас не би ни били у свему овоме да није ње. Због тога што је толико волимо и ценимо њен рад, као што је то радио и њен отац Јоца Гавриловић, волимо да је окитимо златом као што то, све чешће и чинимо", каже за наш портал Милена Стевановић, члан хора ''Певница''.

Само дан након што су се са златом вратили у Алексинац, чланови овог хора улепшали су једно поподне својим најстаријим суграђанима концертом у Геронтолошком центру ''Јеленац'' који су oдржали поводом Међународног дана старијих особа.


# Београд Марина Гавриловић фестивал награда Јеленац геронтолошки центар Певница хор Милена Стевановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима