Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Са Мајских музичких свечаности у Бијељини "Певница" у Алексинац донела две медаље

rss

15.05.2019.

Алексиначки хор "Певница" учествовао је на 18. Мајским музичким свечаностима одржаним од 8. до 12. маја у Бијељини, такмичећи се у категорији камерних хорова. Из Бјељине су у Алексинац донели две медаље: златну за духовну и сребрну медаљу за световну музику.

Са Мајских музичких свечаности у Бијељини "Певница" у Алексинац донела две медаље

На питање да ли су очекивали да у обе категорије добију по једну медаљу, диригент, др Марина Гавриловић каже: ’’Искрено, пуно смо радили и дуго се припремали за ово такмичење. Наравно да смо желели да добијемо признања и за духовну и за световну музику, али смо знали да је учешће пријавио велики број хорова из Босне и Херцеговине, Србије и Словеније, па нисмо могли да са сигурношћу проценимо колико ћемо медаља понети из Бијељине. Била сам пријатно изненађена када су, на додели признања, два пута за редом прочитали моје име и уручили нам обе медаље, и златну и сребрну. Доста је хорова који су овога пута остали без награде... Били смо можда бројчано најмањи хор, али, ето, имали смо среће да је стручни жири препознао наш квалитет и наградио наш вишемесечни труд и рад.’’

Наредно такмичење на које ’’Певница’’ одлази је 16. Међународни фестивал православне музике ’’Света Богородица – Достојно јест’’ који ће бити одржан од 7. до 11. јуна у Поморју. ’’Певница’’ је из Поморја већ доносила награде а ове године, по први пут, ће се опробати и на престижном џез фестивалу ’’Нишвил’’ који се одржава од 2. до 11. августа у Нишу.

’’Сада се припремамо за Поморје јер је такмичење врло близу, а након тога се потпуно посвећујемо Нишвилу. Џез је нешто ново на нашем репертоару. На неколико концерта смо ’’Let it snow’’ у џез варијанти певали пред нашим суграђанима и добили добру повратну информацију од њих. У августу ћемо видети шта о нашем џезу мисле жири и публика у Нишу...'’ каже др Марина Гавриловић.


# Марина Гавриловић фестивал награда Певница хор Бијељина
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима