Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Хор ’’Певница’’ досликава музичку мапу Алексинца

rss

30.06.2019.

С намером да се захвале на подршци и помоћи, чланови хора ''Певница'' окупили су већи број пријатеља ове распеване дружине на једном месту. Једна од најлепших, а свакако и најрепрезентативнијих просторија у граду, седиште Туристичко информативног центра, било је место где су се, уз музику, са ''Певницом'' дружили представници јавног живота Алексинца: директори школа, установа културе, представници спортског живота града, приватни предузетници и лични пријатељи диригента и чланова хора.

Хор ’’Певница’’ досликава музичку мапу Алексинца

"Намера нам је била да вас позовемо и окупимо на једном месту како бисмо вас упознали са резултатима рада ''Певнице'' у првој половини 2019. године и захвалили вам на помоћи и подршци. Без вас не бисмо постигли оволике успехе – ваша подршка нам је драгоцена. Где год смо се појавили, на ком год такмичењу били, освајали смо награде: златне и сребрне медаље, похвале, плакете... Као диригенту, прилазили су ми и честитали председници и чланови жирија на такмичењима, диригенти ''најјачих'' хорова из Русије и Америке, колеге из хорова са којима смо се такмичили... Иза нас су месеци преданог рада. Али, не опуштамо се, и даље вежбамо, држимо пробе чешће него иначе јер се припремамо за ''Нишвил''. То је за нас нешто ново и потпуно непознато, па због тога озбиљно приступамо свим обавезама јер желимо да заблистамо и на ''Нишвилу''. Зашто да не и тамо? '' – рекла је, поред осталог, др Марина Гавриловић, диригент ''Певнице'' пре премијерног извођења композиција које са хором увежбава за престижни џез фестивал у августу.

Присутни су имали прилику да чују проверено увежбане композиције које овај амбициозни хор изводи на многобројним наступима, али и две нове, врло захтевне композиције са џез репертоара: Only you и Moon river.

Како се може закључити на основу досадашњих успеха, 2019. година биће година ''Певнице''. Редакција нашег портала жели им још много успеха – све док на овакав начин представљају своју општину и досликавају музичку мапу града.


# Марина Гавриловић фестивал Певница хор
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима