Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinačka "Pevnica" osvojila zlatnu medalju u prestonici

rss

04.10.2019. Aleksinac.net

Na festivalu horova "Beogradske horske svecanosti" održanom 29. septembra, hor PEVNICA, pod dirigentskom palicom prof. dr Marine Gavrilović osvojio je zlatnu medalju. Četvoročlani žiri ocenio je nastup hora izuzetno visokim ocenama. Od mogućih 100 poena za izvođenje duhovne muzike PEVNICA je ocenjena sa 99 bodova, a za izvođenje svetovne muzike sa 93 boda. Specijalnu nagradu za najboljeg dirinenta osvojila je dirigent hora prof. dr Marina Gavrilović.

Aleksinačka "Pevnica" osvojila zlatnu medalju u prestonici

"Ovime potvrđujemo rezultatsku konstantu za 2019. godinu i možemo reći da je ovo vrhunac našeg uspeha, za tekuću godinu. Prezadovoljni smo visokim ocenama stručnog žirija, ali i komentarima nakon takmičenja. Po rečima žirija i organizatora festivala jedini smo hor, koji je pored intonativno tačnog pevanja, uspeo da donese iskrenu emociju i izazove ovacije kod publike. Iskreno se radujemo što naš trud i rad daju najbolje rezultate." kaže dirigent hora prof. dr Marina Gavrilović.

"Osvojili smo 99 bodova u konkurenciji jako kvalitetnih horova. To je blizu savršenstva, i svi članovi Pevnice su prezadovoljni. Ponosni smo jer smo amatersko društvo, nismo muzički obrazovani i volonteri smo u ovome što radimo. Međutim, uspeli smo da postignemo kvalitet i da u najboljem svetlu predstavimo i sebe i grad. Puno radimo i ulažemo svoje slobodno vreme u ono što volimo. Nije nam teško jer uz sebe imamo dirigenta koji se takođe nesebično daje i deli svoje muzičko umeće sa nama.  Nekako nam je sve lakše sa njom, a iskreno, mnogi od nas ne bi ni bili u svemu ovome da nije nje. Zbog toga što je toliko volimo i cenimo njen rad, kao što je to radio i njen otac Joca Gavrilović, volimo da je okitimo zlatom kao što to, sve češće i činimo", kaže za naš portal Milena Stevanović, član hora ''Pevnica''.

Samo dan nakon što su se sa zlatom vratili u Aleksinac, članovi ovog hora ulepšali su jedno popodne svojim najstarijim sugrađanima koncertom u Gerontološkom centru ''Jelenac'' koji su održali povodom Međunarodnog dana starijih osoba.


# Beograd Marina Gavrilović festival nagrada Jelenac gerontološki centar Pevnica hor Milena Stevanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima