Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Да ли је ЈКП Алексинац регистрован за послове регулације паркирања?

rss

30.03.2019. Проверена вест

Иако су одборници локалне власти изгласали одлуку да се у Алексинцу успостави рад "паука", на самом почетку се поставља низ питања на која за сада нема одговора али која могу отежати рад "паука".

Фото: архива

Наиме у статуту Јавног комуналног предузећа у Алексинцу нема члана који дефинише да је ЈКП Комуналне услуге регистрован за послове регулације паркирања у Алексинцу. У статуту јасно пише за шта су ЈКП Комунлане услуге регистроване:

С друге стране за рад "паука" у Алексинцу ЈКП Комуналне услуге би морале да имају систематизовану радну снагу, дипломираног инжињера саобраћаја, нове возаче и раднике који ће бити систематизацијом одређени да раде на пословима регулације саобраћаја. Због забране запошљавања ЈКП Комуналне услуге нису у могућности да обезбеде раднике за ову намену, па самим тим и радна места за потребе "паука" нису систематизована.

Као резултат свега овога могу настати озбиљни правни проблеми. Поставља се питање да ли ће казне које буду спровођене услед непрописног паркирања и уклањања возила бити уопште правно утемељене, и да ли ће они чија возила буду уклањана моћи да траже одштету од стране ЈКП Комуналне услуге Алексинац.


# саобраћај Комуналне услуге ЈП Рујевица ЈКП паук
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима