Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Да ли је ЈКП Алексинац регистрован за послове регулације паркирања?

rss

30.03.2019. Проверена вест

Иако су одборници локалне власти изгласали одлуку да се у Алексинцу успостави рад "паука", на самом почетку се поставља низ питања на која за сада нема одговора али која могу отежати рад "паука".

Фото: архива

Наиме у статуту Јавног комуналног предузећа у Алексинцу нема члана који дефинише да је ЈКП Комуналне услуге регистрован за послове регулације паркирања у Алексинцу. У статуту јасно пише за шта су ЈКП Комунлане услуге регистроване:

С друге стране за рад "паука" у Алексинцу ЈКП Комуналне услуге би морале да имају систематизовану радну снагу, дипломираног инжињера саобраћаја, нове возаче и раднике који ће бити систематизацијом одређени да раде на пословима регулације саобраћаја. Због забране запошљавања ЈКП Комуналне услуге нису у могућности да обезбеде раднике за ову намену, па самим тим и радна места за потребе "паука" нису систематизована.

Као резултат свега овога могу настати озбиљни правни проблеми. Поставља се питање да ли ће казне које буду спровођене услед непрописног паркирања и уклањања возила бити уопште правно утемељене, и да ли ће они чија возила буду уклањана моћи да траже одштету од стране ЈКП Комуналне услуге Алексинац.

Коментара: 3


# саобраћај Комуналне услуге ЈП Рујевица ЈКП паук
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-3)

  Imaju rešenje 30.03.2019.
  Za statut i ostalo neznam ali radnike će da prebace iz druga preduzeća.Tamo ima kolko oćeš koji nemaju šta da rade.tako se priča.kažu da već ima i spisak od 20 ljudi koji prelaze kod Budu.

 • (+8) (-2)

  KUKISANAC 31.03.2019.
  NEKA POCNE, BORBA DO POSLEDNJEG ZA RADNA MESTA!

 • (+8) (-1)

  Jasa 01.04.2019.
  Nepotizam na sve strane.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима