Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Реплика на реплику, Томислав Брзаковић

rss

16.11.2015. Томислав Брзаковић

Реплика на реплику, Томислав Брзаковић

ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ - критичари

Како смо почели да реплицирамо једни другима, бојим се да не превазиђемо реплике на реплику, наших посланика у Скупштини Србије. Када сам вам реплицирао на прве критике, које сте ми упутили, непримереним речима у нашем жаргону, очекивао сам да ће те ми пружити материјалне доказе на увид, ви то нисте већ и даље понављате оно што сте већ једном рекли.

Када сам рекао да вас Зоран Маричић ЈАВНО ПОЗИВА, а он је тада стао иза мене, јер је веровао да сам добро одрадио посао.

Рекао сам ако имате материјалне доказе (писани документ), дођите у Управу клуба и презентирајте нам их, а не презентирајтему, као што сте схватили. Такође сам рекао ако нас уверите да је дошло до грешке у датумима, све ће бити океј.

Ја ћу се по Закону о штампи јавно извинути вама и даћу исправку, што ми Кодекс новинара налаже, на тај начин што ћу написати нови текст са подацима које сте нам презентовали и објавити га на сајту Алексинац.нет. И то би био крај приче (и вуци сити и козе на броју).

Међутим, на опште моје разочарење, ви нисте схватили моју реплику, па сте се поново ухватили „ко пијан за плот“, нису тачни подаци, слушате шта вам сви причају свашта па то објављујете јавно, људи су вам доказали да сте погрешили, напишите нову Брошуру итд и тд. Додуше добио сам неке одговоре по питању јубилеја, ко још од клубова то на територији ФСО Алексинца, обележава. Речено је ту није потребан (писани документ), да житковачка Морава, сваких 5 година обележава јубилеј, који је медијски пропраћен, да има своју Монографију у којој има датум, када је Јастребац основан, што ми је то по мало сиптоматично. Поред житковачке Мораве, споменут је и Напредак, али где су још 19 клубова? Или коментатор под шифром Морс, се хвали да располаже богатом архивом, докумената.

Има више од 1000 Монографија, часописа, албума и годишњака из Фудбалских првенстава Југославије, што је за сваку похвалу. У тим документима постоји податк о оснивању Јастрепца, као и да Јастребац никада није био у баражу са Лубницом. Не спорим да није у праву, али не може да каже да ми је све доказао и да треба да извршим исправку. Хоћу само када ми лично покаже или сви покажете писани документ, као на суду када уз тужбу или жалбу прилажете папире да сте власник имовине а неко хоће да вам је одузме.

СПОРТСКИ ИЗВЕШТАЧ

Морисе за вашу информацију, као и осталих критичара и оних који ме нису критиковали, дошао је тренутак да вам откријем једну „тајну“, коју нико у овој земљи, осим ужег круга пријатеља и колега новинара није знао. Од 1965 године почео сам аматерски по мало као хонорарни сарадник да пишем за Народне новине, које су излазиле на 15 дана, а од нове 1971. године на дневно излажење, из Еи, где сам био запослен. Наравно писао сам и за Еи-новине, правећи проходност да једног дана пређем код њих и бавим се професионално новинарством, што је био мој животни сан.

После шест година мој сан постаје „јава“ и ја прелазим са места Самосталног референта продаје за домаће тржиште у Еи новине, 1.маја 1971.године. Исте године 1.октобра примљен сам за члана Савеза новинара Југославије, и од тада почињем да се бавим професионално новинрством. Био сам онда, а још увек и сада универзални новинар.

Није било области коју нисам пратио. Опробао сам се и у спортском новинарству и то људи кажу веома успешно. Од марта 1975 године, до 1991.када се распала СФРЈ, писао сам за „Слободну Далмацију“, из Ниша, само спортске извештаје са фудбалких утакмица Прве савезне лиге.

А опробао сам се и као ради-репортер 28. августа 1978. године на Велику Госпоину. Тада сам за Радио Сплит из Пирота преносио утакмицу Шеснаестине фудбалског купа Југославије, између Радничког и Хајдука, пошто Едо Пеци спортски новинар Радио Сплита није могао да дође. Нисам преносио целу утакмицу већ сегменте из првог и другог полувремена у укупном трајању од 20 минута. Хајдук је победио Радничког, голом Бакрача после корнера који је извео са леве стране Прекази, а он скоком у букету играча, захватио лопту главом и у 90-ом минуту, савладао голмана домаћих Џунића, који је до тада био нерешива енигма за госте и сачувао Пироћанце од тешког пораза.

ЗЛАТНА МЕДАЉА

Када сам отишао у инвалидску пензију почетком двехиљадите године, ја сам и даље наставио чланство у Удружењу савеза Новинара Србије. Значи још увек сам јавна личност, где се год појавим, уживам све бенефиције које ми омогућава чланство( попусти на железници, 30 атобуском 50 и авио саобраћају 30 на домаћим и међународним линијама и друге погодности). Још увек пишем али само из алексиначког Поморавља, за једини лист јужно од Београда, Народне новине без хонорара.Писао сам и за Реч радника, касније Алексиначка реч. Пишем из разних области а повремено и из спорта-мало о Јастрепцу, Стонотенисерима, Удружењу фудбалских ветерана(УФВ) Србије, са седиштем у Горњем Љубешу, и о Меморијалним турнирима који се одржавају у Тешици. Према томе Господине Морс, ја у мојој архиви исечке из Слободне Далмације, кују сам редовно добијао у Нишу, и из Народних новина, престављју „сићу“ у односу на твоју архиву. Али оно што сам ја добио о чему ти и сви спортски новинари, можете само да сањате је ЗЛАТНА МЕДАЉА, која као што видиш сија на мојим грудима и коју са поносом носим где год кренем ван куће На њој са лица пише: ВИДОВДАНСКИ САБОР, БАЈИНЦИ.С.О.СРБАЦ-Р.СРПСКА- 28.6.2014.г. а на наличју: ТОМИСЛАВУ БРЗАКОВИЋУ- НОВИНСКОМ ИЗВЕШТАЧУ УФР-СРБИЈА. Што сам писао из других области, добио сам двадесетак повеља, плакета и захвалница, које ће ускоро да красе зид моје радне собе, јер сам наручио рамове. НОТОРНА ЛАЖ Младост Тешице, у свом коментару између осталог кажу, чика Томо, исправите ову грешку, коју су људи доказали и направите једну фантастичну причу, о нашем клубу, који је 2009.године играо у Нишку зону и тако остварио један од највећих успеха у својој скромној и дугој историји.

ИСТИНА НА ВИДЕЛО

Чија истина на видело моја или ваша? О каквој ви грешци говорите мојој коју су наводно људи доказали или вашу, коју сами треба да докажете људима и мени. Критикујете мене наводно у најбољој намери, а ви износите НА ВИДЕЛО, НОТОРНУ ЛАЖ, да је Јастребац, остварио највећи успех 2009. године, уласком у Нишку зону. Ово је чиста измишљотина и изврћање истине. Ако нисте знали, запамтите једном за увек ФК „ЈАСТРЕБАЦ“, је при пут у својој историји постао члан Нишке зоне 1999. године за време бомбардовања НАТО. Ја сам тадам био Генерални секретар, Бора Станковић - содаџија, председник, а тренер Питомац. Те 1998/1999, Јастребац се такмичио у Нишавској окружној лиги. Под диригентском палицом Питомца, Јастребац је убедљиво, освојио прво место и пласирао у Нишку зону. Бора содаџија, пред почетак првенства Нишке зоне 1999/2000-е мења Питомца и доводи Миодрага Стоиљковића - Реџу, за тренера (играо за Раднички), а овај са собом доводи неколико офуцаних фудбалера Радничког. Овим потезом Бора је желео да оствари неке амбиције, које је само он знао. На жалост план му се изјаловио јер је Јастребац у Нишкој зони, провео само једну сезону, и поново наставио у Нишку окружнму лигу. Ипак њихов улазак у Нишку зону је уписан златним словима у анале Клуба.

Е па младост Тешице, видите ко се коме треба да извињава ја вама или ви мени и читаоцима Алексинац.нет, јер сте објавили податак, који нема благе везе са истином и историјом Клуба.

И на крају драги моји пријатељи-критичари да завршимо ову полемику, тако што ће те сви доћи или се договорите ко има необориву документацију, нека нам донесе дали је то нечија Монопграфија, исечак из новина, записник све једно, само да лично видимо Зоран Маричић и ја и све ће бити решено док ударите длан о длан.

Ако је доста, толико од мене. Поздрав! .

Коментара: 12


# фудбал Тешица саобраћај Реч радника Алексинац.Нет Радио С Томислав Брзаковић Јастребац ФК Тешица Зоран Маричић
@aleksinacnet @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  Mors 16.11.2015.
  Da izvinjavam se ako sam napisao 2009 mislio sam na 1999. Ovim putem izvinjavam se jer sam pogresno napisao, a sto se tice 1955 trebalo bi vi da se izvinete gospodine Brzakovicu. Jos jednom cenim i postujem vas rad, ali potrazite u sportskom glasniku iz 1955 i videcete da je prvak trece lige bio Radnicki Kg, a prvak cetvrte lige Dubo;ica Leskovac...dalje necu pricati. GRESKA JE MOJA ZA 1999 ali nenamerna jer sam u kucanju umesto 1999 pogresio i upisao 2009, A GRESKA JE VASA ZA 1955. Toliko i zivi mi bili 100 godina.

 • (+1) (-0)

  oliver stefanovic 16.11.2015.
  Cika Tomo, ovde Oliver iz Zitkovca jedan od autora monografije FK Morava Zitovac. Drago mi je da se pise i o Jastrebcu i voleo bi da i Tesicani dobiju svoju monografiju. Sto se tice teksta pratio sam sve i komentare i replike i tvrdim da je doslo do nenamerne greske za 1955 godinu jer sakupljajuci materijal za knjigu dosao sam do podataka da je prvi veliki uspeh Jastrebac ostvario upravo u godini za koju ste sada ovde rekli da je Mors pogresio, a to je 1999. Netreba vam niko dokumentovati jednostavno 1955 Jastrebac nije igrao nikakvo rayigravanje za Drugu ligu. Sto se tice morsa on je iz Subotice i puno mi je pomogo oko pisanja monografije i u vise navrata ispravio neke cinjenice jer bukvalno ima brdo materijala svih liga i autor je sajta EX YU Fudbal. Takodje u par monografijama pronasli smo i datum osnivanja FK Jastrebac (na osnovu toga napisali smo i u nasoj monografiji da je Jastrebac osnovan 1936), ali za to nesmem da tvrdim jer nemam adekvatne dokaze, to su nasli drugi autori, napisali, a mi na osnovu tih cinjenica napisali u monografiji i objaili. Voleo bih da se licno vidimo i popricamo.

 • (+1) (-0)

  Mors 16.11.2015.
  Evo sada sam proverio komentare, nisam lepo procitao, ja zapravo i nisam napisao godinu 2009, napisao je neko drugi pod imenom MLADOST TESICE...tako da se zna da nisam pogresio, ali nema veze...

 • (+1) (-0)

  oliver stefanovic 16.11.2015.
  Da, zapravo cika Toma je replicirao coveku pod imenom Mladost Tesice... Upravu ste Mladost Tesice je izneo neistinu, Jastrebac je 1999 ostvario uspeh plasman u Nisku zonu. A yza 1955 ja mogu da dokumentujem, samo da se vidimo i pokazacu vam crno na belo.

 • (+1) (-0)

  mladost tesice 16.11.2015.
  Jeste, pogrešno sam napiso i naprvio veliku grešku, ali nenamerno (kao i vi za 1955). Tačno je da je 1999 godine Jastrebac ostvario veliki, tj. najveći uspeh u svojoj istoriji ii tacno je sve sto ste napisali gospodine Brzakovicu o toj 1999 godini. Ja sam se u pisanju zabunio i ovom prilikom IZVINJAVAM SE I VAMA IČITAOCIMA za grešku jer je 2009 Jastrebac igrao u Opstinskoj ligi. Tek kasnije klub preuzimaju meki kvalitetni ljudi dovode igrace iz Niša i klub je ostvario drugo mesto u ligi nišavskog okruga, ali i to je nekom smetalo. EVO JA SAM SE IZVINIO ZA NAPRAVLjENU GREŠKU, A VOLEO BIH DA VIDIM DALI ĆETE I VI DA SE IZVINETE ZA ONU NEISTINU OD BARAŽA ZA POPUNU DRUGE LIGE.

 • (+0) (-0)

  mladost tesice 16.11.2015.
  Voleo bih da vi pokažete crno na belo, da vidimo kao što kažete, ko na sudu, dajte vi crno na belo, ako imate taj dokument, protokol ili šta već, daj da vidimo stvarnu istinu. I voleo bih da vidim da li ćete se izviniti, ako niste upravu, ali to neće da se desi. A sa tu zlatnu medalju što se hvalite, zbog te medalje trebalo bi da pišete provereno i tačno. Ja samo komentarišem i ako sam napravio grešku nije strašno, a vi...Vi morate da pišete provereno...EVO JA SAM SE IZVINIO...

 • (+0) (-0)

  milence 16.11.2015.
  Овако господине Брзаковићу у првој реакцији на коментаре написали сте: Податке које сам објавио у причи „СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА ЗЕЛЕНИХ“, нисам их ја измислио и да се фигуративно изразим, „истресао из рукава“ и нису од јуче. Одакле су те податаке прибавили и како, нисам се упуштао. Да ли су били тачни или не и у то се нисам упуштао. Значи да ви господине Брзаковићу НЕЗНАТЕ да ли су ови подци што сте написали тачни, а тражите да вам неко документуке истину у коју и ви сами НЕЗНАТЕ. Мало чудно за прекаљеног новинара који се хвли златном медаљом...
  Друго написали сте: И када је прича угледала светлост дана, одједном поједини сваљују дрвље и камење на мене као творца приче и то врло погрдним речима, што ја то не заслужујем. Ако ништа друго, требали сте да испоштујете моје године (80), а још увек пишем из нашег краја, остављајући траг за генерације које долазе.После мене неће имати ко да пише. Морам да вас питам, какве везе имају ваше године са оним што је написано у тексту ? И што мени лично смете ова последња реченица. Неће имати ко да пише, можда смо ми млађи глупљи и затуцани и непознајемо довољно тему као ви. Овим путем брукате и блатите све оне младе који се баве новинарством, а има таквих мног више него што мислите.
  Треће у тексту реплика на реплику пишете: Када сам рекао да вас Зоран Маричић ЈАВНО ПОЗИВА, а он је тада стао иза мене, јер је веровао да сам добро одрадио посао. Кажите Зорану Маричићу да нисте добро одрадили посао, а ако жели да сазна истину нека узме монографију Лубнице и видеће да је те године Лубница играла јако лоше у некој зонској лиги Зајечар и да никако није могла да игра бараж з попиуну Друге савзне лиге јер је играла

 • (+0) (-0)

  milence 16.11.2015.
  у 5 лиги и била последнја. Постоје још пуно доказа, али зашто да неко долази у просторије ФК Јастребац и тражи господина Маричића, па нисмо ми који смо вам указали на грешку направили исту. Ви сте је направили ви исправлљајте. Да вам не говорим да се о овоме прича на велико и да су скоро сви спортски радници у Алексинцу упознати и сви до једног су рекли да је ово чиста неистина. Лично ја да сам председник Клуба ја бих се потрудио да дођем до истине и сигурно бих се извинио читаоцима на учињену грешку.
  Четврто написали сте Али оно што сам ја добио о чему ти и сви спортски новинари, можете само да сањате је ЗЛАТНА МЕДАЉА, која као што видиш сија на мојим грудима и коју са поносом носим где год кренем ван куће На њој са лица пише: ВИДОВДАНСКИ САБОР, БАЈИНЦИ.С.О.СРБАЦ-Р.СРПСКА- 28.6.2014.г. Господине Брзаковићу ви очигледно нисте упућени ко је човек под шифром Морс и шта он сада ради и колико је труда, он и цела та екипа (из бивших република) урадила за фудбал, од свог постојања до данас. Ја нећу да у његово име причам шта све он има од захвалница, медаља...Цела бивша Југославија га цени и поштује за данашњи рад (а за вас ретко ко је чуо незнају вас ни у Алексинцу). То сте заправо као новинар требали да знате, а то хвалисање и није нјегов циљ. Циљ је рад, а ко ради тај и греши, а ко греши нормално је да исправи грешку.
  Још једном за крај ЈАСТРЕБАЦ НИКАДА НИЈЕ ИГРАО РАЗИГРАВАНЈЕ ЗА ДРУГУ САВЕЗНУ ЛИГУ. Да је то истина постоје бар три доказа, први гласник Лоптачког савеза, други монографија ФК Напредак Алексинац у којој се јасно види да је Јастребац те године играо испод Нишког подсавеза, трећи монографија Лубнице. Постоје још монографија Синђелић, Рад

 • (+0) (-0)

  milence 16.11.2015.
  у 5 лиги и била последнја. Постоје још пуно доказа, али зашто да неко долази у просторије ФК Јастребац и тражи господина Маричића, па нисмо ми који смо вам указали на грешку направили исту. Ви сте је направили ви исправлљајте. Да вам не говорим да се о овоме прича на велико и да су скоро сви спортски радници у Алексинцу упознати и сви до једног су рекли да је ово чиста неистина. Лично ја да сам председник Клуба ја бих се потрудио да дођем до истине и сигурно бих се извинио читаоцима на учињену грешку.
  Четврто написали сте Али оно што сам ја добио о чему ти и сви спортски новинари, можете само да сањате је ЗЛАТНА МЕДАЉА, која као што видиш сија на мојим грудима и коју са поносом носим где год кренем ван куће На њој са лица пише: ВИДОВДАНСКИ САБОР, БАЈИНЦИ.С.О.СРБАЦ-Р.СРПСКА- 28.6.2014.г. Господине Брзаковићу ви очигледно нисте упућени ко је човек под шифром Морс и шта он сада ради и колико је труда, он и цела та екипа (из бивших република) урадила за фудбал, од свог постојања до данас. Ја нећу да у његово име причам шта све он има од захвалница, медаља...Цела бивша Југославија га цени и поштује за данашњи рад (а за вас ретко ко је чуо незнају вас ни у Алексинцу). То сте заправо као новинар требали да знате, а то хвалисање и није нјегов циљ. Циљ је рад, а ко ради тај и греши, а ко греши нормално је да исправи грешку.
  Још једном за крај ЈАСТРЕБАЦ НИКАДА НИЈЕ ИГРАО РАЗИГРАВАНЈЕ ЗА ДРУГУ САВЕЗНУ ЛИГУ. Да је то истина постоје бар три доказа, први гласник Лоптачког савеза, други монографија ФК Напредак Алексинац у којој се јасно види да је Јастребац те године играо испод Нишког подсавеза, трећи монографија Лубнице. Постоје још монографија Синђелић, Рад

 • (+0) (-0)

  milence 16.11.2015.
  Постоје још монографија Синђелић, Раднички Ниш, Раднички Крагујевац, Топличанин, Морава Житковац из којих може да се закључи истина...ВИ СТЕ ПОГРЕШИЛИ, ВИ ИСПРАВЉАЈТЕ И ТРАЖИТЕ ГРЕШКУ, А НЕ МИ, И НЕ ПРОЗИВАЈТЕ НАС ВИШЕ СМЕЈУ ВАМ СЕ СВИ У АЛЕКСИНЦУ ЗА ТУ ДРУГУ ЛИГУ.

 • (+0) (-0)

  bokser 16.11.2015.
  U svakoj normalnoj državi novinari se trude da pravilno, precizno i pre svega tačno prezentuju svoj priču, temu, komentar, repliku...Jedino u Srbiji može da se piše neistina i da niko ne snosi posledice. Normalno ja neću sada da osipam drvlje i kamenje na autora teksta, ali zamislite kada bi neko napisao da je Radnički Niš osvojio kup UEFA. Do duše bio je blizu finala, ali nije osvojio, a to su dva različita pojma. Iskren da budem nemam pojma da li je Jastrebac igrao baraž za Drugu ligu, ali ako nije, onda treba autor debelo da se postidi i da se izvini ljudima, a šta ako je igrao, ali kako mi to da znamo, a hteli bi. E zato ja sumnjam u autora teksta, jer da je Jastrebac igrao, autor bi poslao dokumenat ruke bi polomio da dokaže, a ne slike sa zlatnom medaljom koju je dobio u penziji. Pominjete i Žarka Kučku predsednika samozvanih veterana koga niko neprizna. Bolesan čovek napravio i spomenik u svom dvorištu, sam sebe proglasio predsednikom veterana Srbije i voza pojedine fudbalere ko mečku na vašar. Taj samozvani predsednik nije prihvaćen od strane FSS, ako ste kao Žarko onda džaba i zlatna medalja, a i upravu su ovi što vas prozivaju. Kad ste već vi izneli tu tvrdnju, dajte onda dokaz, a ne rekli mi tako, pa i ja sam boksovao sa Bratislavom Ristićem, a mogu da kažem i da sam ga pobedio, a nisam, a mogu da kažem da sam boksovao sa Muhamed Alijem, ajde dokažite da nisam...

 • (+) (-)

  elena 01.09.2018.
  Brzi dobar covek


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима