Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Реакција Томислава Брзаковића на коментаре

rss

13.11.2015. Томислав Брзаковић

Поводом коментара појединих читалаца Алексинац.нет, на прилог од 9.11.2015. Редак јубилеј ФК “Јастребац“ из Тешице, као аутор текста, изјављујем следеће:

Реакција Томислава Брзаковића на коментаре

ПОШТОВАНА ГОСПОДО - коментатори

Податке које сам објавио у причи „СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА ЗЕЛЕНИХ“, нисам их ја измислио и да се фигуративно изразим, „истресао из рукава“ и нису од јуче. То су подаци које сам објавио пре 10 година, када је ФК“Јастребац“, 2006 уместо 2005 у пролеће, прославио 6о година свог рада и постојања. Тада сам у име Организационог одбора, у коме су били људи свих профила, написао Брошуру - „ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА ЗЕЛЕНИХ“, на основу података у писаној форми, које су ми управо они дали. Одакле су те податаке прибавили и како, нисам се упуштао. Да ли су били тачни или не и у то се нисам упуштао. Једноставно сам сео и почео да пишем историју о Клубу од оснивања 1945 до 2005. Када сам срочио причу, текст са свим подацима пре него је дат на штампање, доставио сам им на увид. Нико, ама баш нико од њих није ставио ни једну примедбу, ни писмено ни усмено.

Када је Брошура одштампана, сваком од гостију је дат по један примерак. Од стотинак колико их је било на прослави, уместо критике да сам направио неку инкриминацију (нетачни подаци), јавно сам похваљен што сам на само осам страна Брошуре, успео да уз илустрацију са неколико фотографија фудбалера и чланова Управног одбора, из тог периода, испишем историју Клуба. Дубоко сам убеђен да је неком од ових критичара, упао у руке бар један примерак Брошуре, са истим подацима које сам и сада објавио. Тада се нико није огласио да је направљена инкриминација у тексту. На основу истих података 2.  марта 2006. године, у Народним новинама, објавио сам репортажу: “НЕКИ НОВИ КЛИНЦИ“ и тада није било никаквих коментара. То је за мене била велика сатисфакција, јер сам успео нешто добро да урадим за Клуб, чије сам и ја боје крајем шесдесетих година бранио. Тачније 1959/60. године био сам голман. Својим бравурама подсећао сам навијаче и саиграче, на тада познатог голмана загребачког Динама, Бранка Краља. Па су и мене прозвали "Тома Краљ", како ме и данас неки од пријатеља када се сретнемо тако ословљавају.

ДРВЉЕ И КАМЕЊЕ
После 10 година дошао је нови јубилеј ФК “Јастрепца“. И ваљало је опет нешто написати о том јубилеју, јер су у међувремену, стасали неки нови клинци, да бар колико толико сазнају нешто више како је било пре а како је сада. Наравно мени није преостало ништа друго, него да као једини хроничар из алексиначког Поморавља, поново напишем причу „СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА ЗЕЛЕНИХ“, која је објављена 9.11.2015.на сајту Алексинац.нет. Уствари, ја сам само обновио причу од пре 10 година, којој нисам имао ништа да одузмем од онога што је тада објављено, али сам додао нове детаље. Наиме у години јубилеја, уместо да напишем колико је Клуб напредовао, ја сам писао о његовом посрнућу, јер је мало фалило да се угаси тотално, што су то неки и прижељкивали. Захваљујући Зорану Маричићу, новом председнику то се није десило. И када је прича угледала светлост дана, одједном поједини сваљују дрвље и камење на мене као творца приче и то врло погрдним речима, што ја то не заслужујем. Ако ништа друго, требали сте да испоштујете моје године (80), а још увек пишем из нашег краја, остављајући траг за генерације које долазе.После мене неће имати ко да пише.

Да ја вас нешто отворено питам, а волео би да ми истим путем одговорите: Када сте задњи пут прочитали на Алексинац.нет.Фејсбуку у Народним новинама, или другим листовима о неком фудбалском клубу, са територије коју покрива ФСО Алексинац, има их укупно 22, да је и када прославио свој јубилеј. Уместо да упутите речи хвале, што неко још увек напише по коју реч о „Јастрепцу“, други клубови немају то задовољство, ви блатите не само мене већ и Зорана Маричића.

ЈАВНИ ПОЗИВ
Један од коментатора под шифром Тешичанин, каже: Гавгај и гн. Брзаковић (хвала му на комплименту), хоће нешто да сакрију, помињући 1936.годину. Драга господо, ако и даље тврдите да је било грешака, Зоран МАРИЧИЋ, вас овим путем ЈАВНО ПОЗИВА, да са вашим подацима народски речено „црно на бело“, дођете у Управу клуба и презентујете их нама. Ако сте у праву, биће све океј, јер ћу ја по Закону о штампи, да се јавно извиним читаоцима Алексинац.нет да је дошло до грешке и да ми Закон дозвољава право на исправку, што ћу и учинити. Истовремено ово ће ми бити наук, да убудуће једног од вас, ангажујем за саветника, како више неби долазило до грешака у оваквим и сличним ситуацијама, пошто ја нисам учен човек.

Хвала вам на увредљивим критикама које сте ми упутили.

Томислав БРЗАКОВИЋ, новинар у пензији.


# фудбал Тешица фотографија Алексинац.Нет Томислав Брзаковић Јастребац ФК Тешица Зоран Маричић СО Алексинац
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима